Rekabet Kurulu Bazi Devralma Ve Ortak Girisim Kurulmasi Islemlerine Onay Verdi

Rekabet Kurulu, bazi devralma ve ortak girisim kurulmasi islemlerine izin verilmesini kararlastirdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, EAB Global Inc'in nihai holding sirketi olan ve halihazirda Vista Equity Partners Management LLC’nin tek kontrolü altinda bulunan Avatar TopCo, Inc’in ortak kontrolünün Electron Holdings L.P. araciligiyla BC Partners LLP tarafindan dolayli olarak devralinmasi islemine izin verildi.

The Bountiful Company ve mevcut is kolunun tek kontrolünün, i. NBTY Limited ile istirakleri ii. Vita Health Products Inc. ve iii. Pure Protein, Body Fortress, Met-Rx, Balance Bar ve Best Bar Ever markalari ile iliskili is kollari hariç olmak üzere, Nestlé S.A. tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Adese Gayrimenkul Yatirim AS'nin Konya Eregli ve Konya Selçuklu'da bulunan iki magazasinin kiracilik haklari ve demirbaslarinin Migros Ticaret AS tarafindan devralinmasi kararlastirildi.

Continental Confectionery Company Gida San. ve Tic. AS'nin tek kontrolünün Yildiz Holding AS tarafindan devralinmasi islemine karar verildi.

BP plc’nin dolayli olarak tamamina sahip oldugu ve tek kontrol ettigi istiraki Britannic Strategies Limited ve Sinopec Fuel Oil Sales Co, Ltd araciligiyla China Petrochemical Corporation'un dolayli olarak tamamina sahip oldugu ve tek kontrol ettigi istiraki Sinopec Fuel Oil. (Singapore) Pte. Ltd arasinda BP Sinopec Marine Fuels Pte. Ltd. unvanina sahip tam islevsel bir ortak girisimin kurulmasi islemi uygun bulundu.

Toyota Motor Corporation'in tamamina sahip oldugu istiraki Toyota Financial Services Corporation tarafindan hisse alimi yoluyla MAF Colombia SAS'in üzerinde Mitsui & Co. Ltd. ile ortak kontrol kurulmasi islemine izin verildi.

General Electric Company'nin GE Capital Aviation Services is kolunun AerCap Holdings N.V. tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Carlisle Fluid Technologies, Inc. ve onun belirli istirakleri veya mal varliklarindan Carlisle Brake & Friction is kolunun tek kontrolünün One Rock Capital Partners LLC tarafindan CentroMotion adiyla faaliyet gösteren BRWS Parent LLC araciligiyla devralinmasi islemine karar verildi.

Natura Gida Sanayi ve Ticaret AS'nin tek kontrolünün Foxford Capital L5 DAC'nin kontrolünde olan Luxembourg Investment Company 436 Sarl tarafindan devralinmasi islemine onay verildi.

Biletal Iç ve Dis Ticaret AS'nin tek kontrolünün Obilet Bilisim Sistemleri AS tarafindan devralinmasi islemine kosullu olarak izin verildi.

Kaynak: AA