Özel Ögrenciler, Kep Atma Heyecani Renkli Görüntülere Sahne Oldu

DÜZCE – Düzce’de yasamsal faaliyetleri ögrenmek ve hayata hazirlamak amaciyla egitim gören 11 özel ögrenci, okullarinda düzenlenen mezuniyet töreninde kep atma heyecani yasadi. Heyecanla kep atan ögrenciler, mezuniyet sevinçlerini ögretmenleri ile göbek atarak kutladilar.

Özel Ögrenciler, Kep Atma Heyecani Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Milli Egitim Bakanligina bagli olan Yesil Düzce Özel Egitim ve Uygulama Okulu’nda toplumla entegrasyonunu saglamak, yasamsal faaliyetleri ögrenmek ve hayata hazirlanmak amaciyla egitim gören, son sinif özel ögrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

Okulu bitirerek mezuniyet coskusu yasayan 11 özel ögrencinin diplomalarini Vali Cevdet Atay ve esi Elçin Atay verirken Atay çifti özel ögrencilere ayrica hediyelerde verdi. Bazi ögrencilerin aldiklari diplomalarin ardindan büyük mutluluk yasarken bu mutluluklarini da aileleriyle paylastilar. Mezuniyet pastasini özel ögrenciler ile birlikte kesen Vali Atay ve esi, ögrencilerin gelecek yasamlarinda basarilar dilediler. Diploma töreninin ardindan ise okulun müzik ögretmeni ve özel ögrenciler mini konser vererek törene katilanlara güzel vakit geçirttiler. Törenin sonunda ise özel ögrenciler, kep atarak mezuniyetlerini kutladilar.

"Onlar bizim kiymetlilerimiz"

Mezuniyet töreni hakkinda bilgiler veren Yesil Düzce Özel Egitim ve Uygulama Okulu Müdürü Dilek Döner Kar, “Bu sene 11 ögrencimiz mezun oldu. Aslinda veliler ve okullar adina mezuniyetler gurur vericidir ama bizim için daha çok hüzün verici. Çünkü çocuklarimiz mezun oluyor ve onlarin ne durumda olacagini bilememek bizi çok üzüyor. Bizim için mezuniyet biraz daha hüzün galiba ama biz onlari 12 sene boyunca elimizden geldigince hayata hazirladigimizi düsünüyoruz. Gerek tarim, gerek yiyecek içecek, gerek el sanatlari atölyelerinde yaptiklariyla onlari hayata hazirladigimizi düsünüyoruz. Umarim öyle olur onlar bizim kiymetlilerimiz. Kanatlarina destek olmaya çalistik bundan sonra da gözümüz hep onlarin üzerinde olacak Yesil Düzce Özel Egitim ve Uygulama Okulu olarak” dedi.

Mezun olan özel ögrenci Yilmaz Koçyigit ise; “12 Sene okudum ve diplomami alarak mezun oldum. Bundan sonra kendi islerime bakacagim” dedi.



Mezuniyet coskusunu göbek atarak kutladilar

Törenin sonunda ise özel ögrenciler çalan oyun havalarina eslik ederek doyasiya göbek atip mezuniyetlerini kutladilar.
Kaynak: İHA