Nazillili LGS Türkiye Birincisine Protokolden Ödül

Liselere Giris Sinavi’nda (LGS) tüm sorulari dogru cevaplayarak Türkiye birincileri arasina girmeyi basaran Özel bir okulun ögrencisi Emre Berat Keser, Il ve ilçe Protokolü tarafindan ödüllendirildi.

Nazillili LGS Türkiye Birincisine Protokolden Ödül


Emre Berat Keser, 90 soruya da dogru cevap vererek LGS’de büyük bir basariya imza atti. Ilçe Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Abak, Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek ve ögrenci velileri çesitli hediyelerle ögrenciyi onurlandirdi.

Kendisine sorulan sorulari yanitlayan basarili ögrenci Emre Berat Keser, “Emeklerimin karsiligini gördügüm için mutluyum. Çok güzel yerlere gelecegimi düsünüyorum. Benden sonraki kusaklara örnek olacak bir basari. Küçüklükten beri astronomi ve uzay bilimlerine hep ilgim vardi. Gelecekte bu yolda bir adim atacagimi düsünüyorum” dedi.

Basarili ögrenciyi tebrik eden Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, “Aydin egitimde marka sehir, ancak bir ara yasanan duraklamanin ardindan son 2 senedir yeniden çikisa geçti. Son 2 yilda tüm paydaslarla birlikte var gücümüzle çalisarak tekrar eski günlerimize kavusmaya basladik. Geçen yil, 9 yil aradan sonra YKS’de Türkiye 1’incisi ve 2’ncisi çikardik. Bu yil LGS’de 36 il arasinda birinci olduk. Bizlere bu mutlulugu yasatan ögrencimiz, ailesi, ögretmenlerine tesekkür ediyorum. Bu burada kalmayacak artarak devam edecek. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

Nazilli’de 41 ögrencinin yüzde 1’lik dilimde oldugunu kaydeden Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, “Ilçe genelinde 41 ögrencimiz yüzde birlik dilime girmeyi basardi. Nazilli Fen Lise’miz Türkiye birincisi oldu. Meslek liselerimiz fabrika gibi çalisiyor. Hem akademik hem de sanatsal anlamda çalismalarimiz artarak sürüyor” dedi.



Türkiye sampiyonu Emre Keser’e saat hediye eden Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan; “Bugüne kadar zamanini hem çalisirken hem de sinavda en iyi sekilde kullandin. Bundan sonra daha çok zamana ihtiyacin olacak. Nazilli’mizin temsilinde verdigin katkilardan dolayi hem kurumumuza hem ailene hem de degerli hocalarimiza ve sana çok tesekkür ediyorum. Sayin kaymakamimiza ayrica tesekkür ediyorum. Sevgili ögrencimiz ve ögrencilerimiz; ne zaman bir isteginiz olursa kapimiz her zaman açik. Nazilli’deki gençlere de örnek oldugun için ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA