Milli Savunma Bakani Hulusi Akar Açiklamasi'Mehmetçigin Basarisi, Fedakarligi Hiçbir Ülkede Yok'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’nin Tank-Palet Fabrikasindaki incelemelerinin ardindan konusma yapan Milli Savunma Bakani Hulisi Akar, “Türk Silahli Kuvvetlerinin ihtiyaci olan tüm araç, silah ve gereç ne varsa onlari biz saglayacagiz” dedi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar Açiklamasi'Mehmetçigin Basarisi, Fedakarligi Hiçbir Ülkede Yok'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir dizi ziyaretler kapsaminda Sakarya’ya geldi. Program ve ziyaretler kapsaminda Erdogan ilk olarak Arifiye ilçesi Hanliköy Mahallesi’nde 1 milyon 804 bin metrekare alan kurulu olan Tank-Palet fabrikasini oldu. Genis güvenlik önlemlerinin alindigi bölgede Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan fabrikanin içerisinde helikopter ile giris yapti. Milli prodüktivite merkezinin son 10 yilda 3 kez tescil ettigi, dünyada ilk 5 arasinda yer alan ve yüzde 100 milli kaynaklarla üretilen firtina obüsünün fabrikasinda incelemelerde bulunduktan sonra isçilerle bir araya geldi. Programda söz alan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Türkiye’de savunma sanayinde yüzde 70’lere varan milliligi yakaladiklarini belirtti.



“HARP ARAÇ VE GEREÇLERINI YERLI VE MILLI YAPMAK MECBURIYETIMIZ VAR”

Fabrika hakkinda bilgiler veren Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Buradaki bu fabrika ile alakali herkes bir sey söylüyor. Pesinen sunu söyleyecegim. Burasi ‘Tank ve Palet’ degil, ‘Tank Paleti Fabrikasi’. Burasi tank paleti fabrikasi olarak kuruldu. Daha sonra OBÜS’ler yapildi. Simdi de büyük bir azim ve kararlilikla tank yapmak için çalisiyoruz. Su an bile müttefik bildiklerimizden örtülü, açik ambargolar var. Istedigimiz malzemeleri alamiyoruz. Dolayisiyla bizim ordumuzun ihtiyaci olan harp araç ve gereçlerini yerli ve milli yapmak mecburiyetimiz var” dedi.



“TSK’NIN IHTIYACI OLAN TÜM ARAÇ, SILAH VE GEREÇ NE VARSA ONLARI BIZ SAGLAYACAGIZ”

Türkiye savunma sanayisinde yüzde 70’lere varan millilik oranini yakaladiklarini belirten Bakan Akar, “Hepinizin bildigi gibi, Cumhurbaskanimizin liderliginde, tesvikiyle, sizlerin de alin teriyle, bugüne kadar yapilan çalismalarla çok sükür Allah’a, bugüne kadar Türkiye’de savunma sanayisinde yüzde 70’lere varan bir millilik ve yerliligi yakaladik. Bundan sonra da hep birlikte çalismak suretiyle bunu çok daha yukarilara çikartacagiz. Insallah Türk Silahli Kuvvetlerinin ihtiyaci olan tüm araç, silah ve gereç ne varsa onlari biz saglayacagiz, siz saglayacaksiniz. Türk Silahli Kuvvetleri bugüne kadar Cumhuriyet tarihimizdeki en yogun günlerini yasiyor” diye konustu.



MEHMETÇIGIN BASARISI, FEDAKARLIGI HIÇBIR ÜLKEDE YOK

3 kita ve 7 iklimde Türkiye’nin hak ve menfaatleri dogrultusunda basarili bir sekilde görev yaptiklarini dile getiren Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, sözlerini söyle sürdürdü: “Yerli savunma sistemlerinin birçok alana katki sundugunu belirten Bakan Akar, “Sadece ülkemizin hak ve menfaatlerini degil, ayni zamanda dost ve kardes ülkelerin de hakkini ve hukukunu savunmak için gece ve gündüz demeden çalismalarini sürdürüyor. Bir taraftan personelin egitimini, ögretimini, tatbikati yapilirken, diger taraftan da kahraman Mehmetçigin ileri teknoloji ürünü harp silah ve gereçlerine ihtiyaci var. Onlari da siz saglayacaksiniz. Buradaki çalismalarla bunlar saglanacak. Bizler bugüne kadar binlerce yillik tarihimizden gelen milli ve manevi mesleki degerlerimizle, ülkemiz ve milletimiz için egemenlik ve bagimsizligimiz için ne yapmamiz gerekiyorsa yaptik, yapmaya çalisiyoruz. Dolayisiyla Mehmetçigin silaha ve araca, gerece ihtiyaci var. Buradaki dedikodulari biz hiç dinlemiyoruz. Bunlara hiç bakmiyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. 3 kitada, 7 iklimde hak kosturan, adaleti, barisi, huzuru, güvenligi saglayan atalarimiza layik bir sekilde, onlarin izinde bizler de 3 kitada hak ve menfaatlerimizi, kardeslerimizin ihtiyaçlarini karsilamak üzere çalismalarimizi basarili bir sekilde sürdürüyoruz. Mehmetçigin basarisi, fedakarligi hiçbir ülkede yok. Fakat, ayni zamanda onun kullandigi IHA’lar, SIHA’lar, toplar, tanklar da çok önemli. Bunlari biz yapmak zorundayiz. Istiyoruz, vermiyorlar. ‘Vermiyoruz’ da demiyorlar. Bunu görmemiz lazim. Elimizden gelen ne varsa yapmamiz lazim. Burada yapilmak istenen, askeri fabrikalara istinaden özel sektörümüzün, üniversitelerimizin sahip oldugu bilgiden ve tecrübeden faydalanmak.”

(Murat Kanber - Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya /IHA)
Kaynak: İHA