Mamak'taki Abidinpasa Aile Merkezi Yilsonu Sergisi Göz Kamastirdi

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde bir yil boyunca egitim gören kursiyer kadinlarin emekleri yilsonu sergisiyle görücüye çikti.

Mamak'taki Abidinpasa Aile Merkezi Yilsonu Sergisi Göz Kamastirdi
Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde bir yil boyunca egitim gören kursiyer kadinlarin emekleri yilsonu sergisiyle görücüye çikti. Yilsonu sergisinde igne oyasindan ahsap boyamaya, sis dantelden dikis ve nakisa kadar birçok bransta egitim gören kadinlarin bir yil boyunca hummali çalismalari sonucu ortaya koydugu eserler göz kamastirdi. 16 bransta, 772 kursiyerin eserlerinin yer aldigi serginin açilis kurdelesini Mamak Belediye Baskani Murat Köse kesti.

“Stantlardaki her sey el emegi göz nuru”

Sergiyi gezerek, kursiyerleri tebrik eden Baskan Köse, çalismalarin her geçen gün daha da büyüyerek devam ettigini kaydederek, “Bir yil boyunca verilen emeklerin karsiligini görüyoruz. Aile merkezlerimiz çok önemli misyon üstleniyor. El isi ve meslek edindirmeye yönelik kurslarin yani sira aile merkezlerimizde aile akademisi, bilgisayar, diksiyon ve Ingilizce kurslarda düzenliyoruz. Stantlardaki her sey el emegi göz nuru. Birbirinden güzel eserler ortaya konulmus. Halkimiz da bu gibi etkinlikleri özlemis. Vaka sayilari bize tünelin sonunda isigin göründügünü gösterse de biz yine de mücadelemizi dikkatle sürdürmek durumundayiz. Lütfen sergimizi gezerken de pandemi kurallarini unutmayalim ve bu sekilde katilim gösterelim. Sergiye emegi geçen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bin bes yüz parça eser sergilendi

Abidinpasa Merkezi’nde profesyonel hocalar esliginde egitim gören kursiyerler bin 500 parça ürünle yilsonu sergisinde yaptiklari ürünleri sergiye çikardi. Hepsi el emegi göz nuru olan ürünlerden bazilari satisa sunulurken bazilari da evladiyelik olarak saklanacak. Sergide taki tasarimindan alüminyum rölyefe, dikis nakistan ahsap boyamaya, ahsap yakmadan filografiye birbirinden güzel ürünler bulunuyor
Kaynak: İHA