Küçükçekmece'de Ebru Erdem'in Ölümüne Iliskin Davada Tutuklu Sanik Tahliye Edildi

Küçükçekmece'de 17 yasindaki Ebru Erdem'in, bir binanin 9. katindan düserek ölümüne iliskin biri tutuklu 2 sanigin yargilandigi davada, tutuklu sanigin adli kontrol tedbirleri ile tahliyesine hükmedildi.

Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Serdar Tas, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi.

Taraflarin avukatlari ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ve maktul Ebru Erdem'in annesi Ayse Erdem, babasi Murat Erdem de durusmada hazir bulundu.

Mahkeme baskani, Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Olay Yeri Inceleme ve Kimlik Tespiti Sube Müdürlügü ve Adli Tip Kurumu Kimya Ihtisas Dairesince hazirlanan raporlarin mahkemeye ulastigini söyledi.

Cumhuriyet savcisi, dosyanin yeniden tetkikinde sorusturma asamasinda alinan bilirkisi raporunda muglak ibarelerin bulunmasi ve kovusturma asamasinda olay yerinde kesif yapilmadiginin tespit edildiginden uzman bilirkisilerle birlikte kesif yapilmasini, mütalaadan sonra dosyaya gelen 2 raporun incelenip mütalaanin degerlendirilmek üzere dosyanin savciliga verilmesine ve sanigin tutukluluk halinin devamini talep etti.

Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ve müstekilerin avukatlari da savciligin kesif yapilmasi talebinin kabulünü istedi.

Sanik Serdar Tas'in avukati ise hangi husus yönünden kesif istenildigi yönünden tereddütlerinin oldugunu ifade ederek, "Sorusturma asamasinda kesif yapilmistir. Maktule uygun cansiz manken ile olay mahallinde kesif yapilmistir. Kesif talebinin reddini istiyoruz. Su asamada dosyanin tekemmül ettigini düsünüyoruz. Geçen celse verilen mütalaaya uyularak müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyanin tekemmül etmesi, sanik Serdar Tas'in tutukluluk halinin devamini gerekli kilan somut bir gerekçenin bulunmamasi, sanigin olagan tutukluluk süresinin dolmasi, delillerin toplanmasi, sanigin tutuklu kaldigi süreye bakildiginda kaçma süphesinin bulunmamasi, delillerin karartilmasi yönünden bir süphenin bulunmamasi nedeniyle sanik Tas'in tahliyesine hükmetti.

Sanik Tas hakkinda yurt disina çikmama ve konutu terk etmeme seklinde adli kontrol tedbirleri koyan mahkeme, kesif talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme, gelen raporlarla ilgili yeniden mütalaa için dosyanin savciya verilmesine hükmederek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 20 Mart 2019'da Küçükçekmece'de bir adreste yari çiplak bir kisinin binadan atildigi ya da atladigi seklindeki ihbar üzerine olay yerine giden ekiplerin 17 yasindaki Ebru Erdem'in cansiz bedeniyle karsilastiklari anlatilmisti.

Iddianamede, olayin ardindan tutuklanan sanik Serdar Tas hakkinda "çocuga yönelik kasten öldürme" ve "suç sonucu ölümün olmasi sebebiyle çocugun cinsel istismari" suçlarindan 2 kez agirlastirilmis müebbet ile "uyusturucu temin etmek suretiyle uyusturucu ticareti yapma veya saglama" ve "evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak" suçlarindan 23 yil 6 aya kadar hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.

Diger sanik Kemal Sönmez'in ise "evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak" suçundan 3 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.

Kaynak: AA