KTO Baskani Gülsoy Ve Kayseri OSB Baskani Nursaçan, TIM Rakamlarini Degerlendirdi

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) haziran ayi ihracat rakamlarini degerlendirdi.

Gülsoy, yaptigi yazili açiklamada, Kayseri’de haziran ayinda gerçeklestirilen 309 milyon 221 bin dolarlik ihracatin, geçtigimiz yila oranla yüzde 49,3 arttigini belirtti.

Ihracat artis orani dolayisiyla gurur duyduklarini aktaran Gülsoy, sunlari kaydetti:

"TIM verilerine göre 2020 yili için Kayseri ihracat rakamlari haziran ayi 170 milyon 809 bin dolarken 2021 yili haziran ayinda 255 milyon 33 bin dolar olarak gerçeklesmistir. Artis orani aylik bazda geçen seneye kiyasla yüzde 49,3’dür. Kayseri Serbest Bölgemiz haziran ayinda 54 milyon 188 bin dolar ihracat yapmistir. Kayseri’nin ihracati toplam olarak 309 milyon 221 bin dolara çikmistir. 2021 yili Haziran döneminde birinci ihracat pazarimiz her zaman oldugu gibi Irak olmustur. Ayrica, Almanya, Fransa, Italya, Banglades gibi ülkelerde de ihracatimiz artmistir."

2021 yilina pozitif baktiklarinin altini çizen Gülsoy, söyle devam etti:

"Yilin ilk çeyregindeki yüzde 7’lik büyümeyi daha anlamli kilan, ihracatimizin büyümeye 1,1 puanlik katki sunmasidir. Sanayinin çarklari giderek daha hizli dönmekte, üreticilerimiz ve ihracatçilarimiz salgina ragmen çalismaya, üretmeye, insanimiz için istihdam olusturmaya devam etmektedir. Haziran Ayi ihracat rakamlarini inceledigimizde ülkemiz 19.8 milyar dolar ihracat yaparak geçtigimiz yilin ayni ayina göre yüzde 47 artis saglamistir. Bu sayede ilk 6 ayda ihracatimizi, geçtigimiz yila oranla yüzde 40 artisla 105 milyar dolar seviyesine çikmistir. Ihracatçilarimiz zaferden zafere kosmaktadir. Ihracatimizdaki olumlu gidisat, bize gelecegimize dair umut ve güç vermektedir. Kayseri’de yilin ilk 6 ayini geçtigimiz yila kiyasladigimizda ihracatimiz yüzde 55,41 oraninda artmistir."

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan da haziran ayi, ikinci çeyrek ve ilk 6 aylik ihracat rakamlarinda tüm zamanlarin rekorlarinin kirildigini aktardi.

Kayseri sanayicisinin haziran ayi ihracatiyla rekorlar kirdigini aktaran Nursaçan, su ifadeleri kullandi:

"Haziran ayi ihracatimiz 19 milyar 773 milyon dolar ile tüm zamanlarin rekorunu kirmistir. Yine 2021 yilinin ikinci çeyregindeki ihracat rakamimiz 55 milyar dolara ulasarak bir çeyrekte yapilan en büyük ihracat rakami olmustur. 2021 yilinin ilk 6 ayindaki ihracatimiz ise 105 milyar dolara yükselerek tüm zamanlarin 6 aylik rekorunu kirmistir. Ülkemizi el birligiyle kalkindiracagiz. Omuz omuza yürüyecegiz ve tüm enerjimizi üretime vererek çok daha güçlü bir ülke olmak için daha fazla çalisacagiz. Insallah önümüzdeki aylarda rekorlar kirmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA