KBÜ Rektörü Polat, Kazakistan'da Temaslarda Bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet, Kazakistan'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, ilk olarak Almati'da Nur-Mubarek Misir Islam Medeniyeti Üniversitesi ziyaret edildi.

Burada iki üniversite arasinda Mevlana Degisim Programi protokolü imzalandi.

Akademik is birligini gelistirmeyi hedefleyen ortak akademik yayin, sempozyum, konferans, seminerler, ortak proje ve organizasyonlar, diger bilimsel faaliyetler ile egitim sürecini gelistirmek için ögretim elemani, ögrenci degisimi gibi konularda anlasma saglandi.

Rektör Polat ve beraberindekiler, daha sonra Almati Baskonsolosu Ali Riza Akinci'yi ziyaret etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Baskonsolos Akinci, "Ziyaretinizden memnuniyet duydum. 10 bin uluslararasi ögrencisiyle Türkiye'de ilk siralarda yer alan Karabük Üniversitesi'nin Kazakistan ile kardeslik baglarimizi pekistirecek verimli çalismalar yapmasini umut ediyorum." ifadesini kullandi.

Rektör Polat da Türki cumhuriyetlere gerçeklestirdikleri bu yolculuklarin kendileri için büyük anlam ifade ettigini belirterek, "Ayni dinin mensubu oldugumuz, ayni dili konustugumuz bu topraklarda bize eslik eden Karabük Üniversiteli ögrencilerimizin olmasi bizler adina ayri bir gurur sebebi. Bundan dolayi mutluluk duyuyorum. Kardeslik ve gönül bagimiz ebedidir." degerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretler kapsaminda Rektör Polat'a, KBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mücahit Coskun ve KBÜ Uluslararasi Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Önalan Çepni de eslik etti.

Kaynak: AA