Istanbul Opera Festivali'nde Tenor Murat Karahan Sürprizi

Açilista, ayni zamanda tenor olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Karahan, rahatsizligi nedeniyle gala konserine katilamayan sanatçinin yerine sahneye çikarak, arya söyledi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Tenor Murat Karahan, 12. Uluslararasi Istanbul Opera Festivali'nde rahatsizligi nedeniyle sahneye çikamayan bir sanatçinin yerine sahne alarak, arya söyledi.

Istanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'ndeki "Gala Konseri" ile baslayan, Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü bünyesinde düzenlenen festivalin ilk etkinligine Karahan konuk oldu.

Karahan, burada yaptigi konusmada, asilanmanin artmasiyla sanat faaliyetlerinin arttigini söyledi.

Bu dönemde sosyal medya ve TRT 2 araciligiyla izleyenlere ulasmaya çalistiklarini kaydeden Karahan, "Çok önemli projeler gerçeklestirdik ama sizlerle ve sizlerin alkislari olmadan, her sey eksik kaliyor. O yüzden burada, bu harika toplulugu ve degerli izleyicilerimizi tekrar görmek ve onlarla beraber bu konseri gerçeklestirmek gerçekten çok mutluluk verici." dedi.

Karahan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine yapilan binada konser vermeye az zaman kaldigini dile getirerek, "Çok kisa bir süre sonra Atatürk Kültür Merkezimize kavusuyoruz. Insallah AKM'de de muhtesem bir açilis töreniyle tarihi göreve baslayacagiz." diye konustu.

Bu arada, Tenor Efe Kislali, sesindeki rahatsizlik nedeniyle sahneye çikamadi. Istanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Suat Arikan'in sahneye davet ettigi Karahan da "Manon Lescaut" operasindan bir aryayi yorumladi.

Can Okan'in orkestra sefligini üstlendigi konserde, Birgül Su Ariç, Perihan Nayir Artan, Gülbin Günay, Ayten Telek, Hande Soner Ürben, Aylin Ates, Ferda Yetiser, Senol Talinli, Faik Mansuroglu, Caner Akgün, Murat Güney, Umut Tarik Akça, Zafer Erdas ve Gökhan Ürben'den olusan 14 solist sanatçi sahne aldi.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda maske, hijyen ve mesafe kurallarina uygun gerçeklestirilen konserde, Wagner, Mozart, Rossini, Gounod, C. Saint-Saens, Messenet, Bizet, Verdi ve Puccini'nin de aralarinda bulundugu önemli bestecilerin eserlerinden seçkin örnekler seslendiridi.

Gala Konseri, yarin bir kez daha sanatseverlerle bulusacak.

- Festival, 11 Temmuz'a kadar devam edecek

Etkinlik 4 Temmuz'da barok dönem eserlerinden seçkin antik arya ve düetlerin seslendirilecegi "Barok Konseri" ile devam edecek.

Orkestra Sefi Paolo Villa yönetimindeki konserde, IDOB Orkestrasi'na Otilia Ipek, Elif Tugba Tekisik, Kaan Buldular, Kevork Tavityan ve Suat Arikan eslik edecek. Konserde, keman sololariyla Oleksandr Samoylenko ve antik barok çalgi "lavta" sololariyla Hande Cangökçe de yer alacak.

Düzenlendigi ilk yildan beri festival programinda yer verilen Wolfgang Amadeus Mozart'in "Saraydan Kiz Kaçirma" eseri, 8 ve 10 Temmuz ile kapanisin gerçeklesecegi 11 Temmuz'da sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Caner Akin'in sahneye koydugu eser, klasik haline sadik kalinarak, aylardir dünya gündemini olusturan salgina da göndermelerin yapildigi farkli bir reji anlayisiyla seyirci karsisinda olacak.

Solistler Erdem Erdogan ve Ufuk Toker "Belmonte", Tuncay Kurtoglu ve Umut Tingür "Osmin" rolünü, Ceren Aydin ve Hale Soner Kekeç "Konstanze", Isilay Meriç Karatas, Nazli Deniz Süren ve Evren Isik Yasemin "Blondchen", Serkan Bodur, Berk Dalkiliç ve Onur Turan "Pedrillo", Caner Akin "Selim Pasa", Adahan Cabar ise "çocuk" rolünü yorumlayacak.

Murat Cem Orhan yönetimindeki IDOB Orkestrasi ve Volkan Akkoç yönetimindeki IDOB Korosu'nun eslik edecegi Saraydan Kiz Kaçirma Operasi'nin koreografisini Tan Sagtürk üstleniyor.

Sanatseverler, 12. Uluslararasi Istanbul Opera Festivali biletlerini "www.biletinial.com" sitesinden alabilecekler.
Kaynak: AA