Istanbul'da Kisitlamalar Sona Erdi, Eglence Mekanlari Doldu Tasti

Istanbul’da korona virüs tedbirleri kapsaminda uygulanan kisitlamalarin sona ermesiyle birlikte eglence mekanlari doldu tasti.

Istanbul'da Kisitlamalar Sona Erdi, Eglence Mekanlari Doldu Tasti
Tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de etkili olan yeni tip korona virüs salginina karsi uzun süredir uygulanan kisitlamalar, vaka sayilarinin düsmesiyle ve asilanmayla birlikte 1 Temmuz’da sona erdi. Kisitlamada belli saat dilimlerinde hizmet veren restoran, kafe ve eglence mekanlari, kisitlamalarin kalkmasiyla birlikte doldu tasti. Kimi vatandaslarin aile ve arkadaslariyla birlikte eglence mekanlarina gittigi görülürken kimileri ise Istiklâl Caddesi ve Taksim Meydan’inda yürüyüs yapti.

"Suan çok mutluyuz , su yogunlugu görünce bile mutlu oluyoruz"

Arkadasinin pandemide açtigi restorana ilk defa geldigini söyleyen Baris Karacelep, "Vallahi çok mutluyuz. Artik eskiye döndük. Arkadasimiz bir buçuk sene oldu mekanini açti, daha ilk defa gelebildik. Artik evde olmaya da alistik, çok stres, sikinti oldu. Kilo aldik, spordan eksik kaldik. Suan çok mutluyuz , su yogunlugu görünce bile mutlu oluyoruz" dedi.

Uzun bir aradan sonra tam zamanli hizmet vermeye baslayan isletme sahibi Tarik Tandogan, "Biz de çok etkilendik bu süreçten. Hayirlisi olsun umarim böyle bir seyi bir daha yasamayiz. Umarim saglikli günlerde hep birlikte böyle disarida herkes egleniyor. Ama umarim tekrardan yasamayiz. Çok zordu, biz de zor bir süreç atlattik, çünkü pandemi döneminde açilmis bir isletmeyiz biz. Umarim bundan sonra her sey herkes için daha iyi olur" diye konustu.

Müzikli eglence mekanlari saat 00:00 itibariyle faaliyetlerini sonlandirirken vatandaslarin da gecenin ilerleyen saatlerinde evlerine döndügü görüldü.

Kaynak: İHA