Ibrahim Öztek'ten Yeni Kitap Açiklamasi 'Sitolojide Temel Ilkeler'

Prof. Dr. Ibrahim Öztek, bu yil ögrencilerine verdigi dersleri kitap olacak sekilde hazirlayarak ’Sitolojide Temel Ilkeler’ adi altinda kitap haline getirdi. Kitapta, patoloji ve sitoloji laboratuvar çalismalari ile sitolojinin temel ilkeleri yer aliyor.

Ibrahim Öztek'ten Yeni Kitap Açiklamasi 'Sitolojide Temel Ilkeler'
Üsküdar Üniversitesi bilimsel kadrosunda fahri olarak görev alan ve 2020 yilinda da resmen Tibbi Patoloji Aba Bilim Dali Baskani olarak çalismaya baslayan Prof. Dr. Ibrahim Öztek, ayni zamanda Patofizyoloji Bilim Dali sorumlusu olup, Saglik Bilimleri Fakültesi’ne bagli Ergoterapi ve Patoloji Teknikerligi ögrencilerine de ders veriyor. Türkiye’de ve dünyada halen birçok federasyonun baskani olan Öztek, bu yil ögrencilerine verdigi dersleri derleyerek ’Sitolojide Temel Ilkeler’ adi altinda kitap haline getirdi. Bu kitapta, patoloji ve sitoloji laboratuvar çalismalari ile sitolojinin temeli yer aliyor. Kitap, 2011 yilinda kurulan Üsküdar Üniversitesi’nin ilk ders kitabi olma özelligi de tasiyor. Bugüne kadar 23 adet sportif ve kültürel kitabi bulunan Prof. Dr. Ibrahim Öztek’in bilim alaninda ise biri Amerika’da olmak üzere 6 kitapta bölüm yazma, 360 yayin, 10 TÜBITAK tesvik ödülü, iki dünya birinciligi ve sayisiz Türkiye birinciligi kazanmis bilimsel arastirmalari bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi tarafindan basilan ve üniversitenin ilk ders kitabi olan bu bilim eseri için Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Haydar Sur ve tip fakültesi hocalarinin katilimi ile mütevazi bir kutlama töreni yapildi. Törende konusan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kiymetli hocam Prof. Dr. Ibrahim Öztek, üniversitemizin bilimselligi açisindan atilan bu adimla bize büyük bir onur yasatti. Kendisi pek çok alanda kalemsördür. Hocami iyi tanirim. Bu kitapla yetinecegini sanmiyorum. Üniversitemizin bilimsel lokomotifi olarak genç bilim adamlarimiza da örnek olacaktir. Kendisini candan kutluyorum" dedi.

Prof. Dr. Ibrahim Öztek törene katilan hocalara imzalayarak kitabini takdim etti.
Kaynak: İHA