FETÖ'nün 'Kadin Yapilanmasi' Davasinda 26 Sanik Için 'Silahli Terör Örgütüne Üyelikten' Ceza Istendi

Usak’ta, 4 Eylül 2020 günü, Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) kadin yapilanmasina yönelik sorusturma kapsaminda 5’i tutuklu 26 sanigin yargilandigi davada savci mütalaasi açiklandi. Cumhuriyet savcisi, açikladigi mütalaada tüm saniklarin "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan cezalandirilmasi talebinde bulundu.

Usak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan FETÖ/PDY silahli terör örgütünün kadin yapilanmasina yönelik yürütülen sorusturmada, çogunlugu üniversite ögrencisi olan 26 süpheli hakkinda yakalama karari çikartilmisti. 4 Eylül’de Usak merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 26 süpheli de yakalanmisti. Usak’a getirilen süphelilerden 21’i adli kontrol sarti ile serbest birakilirken. 5’i tutuklanarak cezaevine sevk edilmisti. Dava, Usak 2. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmada sanik, tanik ve avukatlarin beyanlarinin tamamlanmasiyla birlikte iddia makami mütalaasini açikladi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, tüm saniklarin "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan cezalandirilmasini, etkin pismanlik hükümlerinden faydalanan tutuklu saniklar A.J. ile C.B’nin ise tahliye edilmesini, diger tutuklu saniklarin da mevcut hallerinin devam etmesini talep etti.Saniklarin avukatlari mütalaaya iliskin savunma için süre istenirken, tutukluluk halinin devamina karar verilen saniklar B.E, S.A. ve S.B. de örgütle baglari olmadiklarini ve tahliyelerini talep etti. Sanik ve avukatlarinin mütalaaya iliskin süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu saniklar A.J. ve C.B’nin yurt disi çikis yasagiyla tahliyesine karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA