Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinde, 2020-2021 akademik yilinda diploma almaya hak kazanan ögrenciler için tören düzenlendi. 650 ögrenci mezuniyet sevinci yasadi.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci
BUÜ Görükle Kampüsü Atletizm Pisti’nde gerçeklestirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Fakülte Dekani Prof. Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, idarî personel, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Kilavuz, dünyanin yüz yilda bir rastladigi âfetin içerisinde olduklarina isaret etti. Bu hastaligin ilk önce 2-3 ay sürecegini düsündüklerini açiklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Geçtigimiz yil sinav ve mezuniyet törenlerine kadar bu hastaligi atlatmis olacagimizi düsünüyorduk. Ancak üzerinden 1,5 yil geçti. Bu süreyi çevrimiçi online egitimler ve mezuniyetler yaparak tamamladik. Hepimiz için çok zor bir süreçti. Çünkü 70 bin ögrencisi olan ve her döneminde 300 bin sinav yapan bir kurumuz. Çok sükür bu yil hemen hemen hiç sikinti yasamadan dönemi geride biraktik. Bu büyüklükte bir üniversitenin her anlamda bu süreci basari ile tamamlamasi çok önemli bir basaridir. Artik yeni döneme bakiyoruz. Insallah yeni dönemde yüz yüze egitimler ve yüz yüze mezuniyetler düzenleyecegiz” diye konustu.

Mezuniyet törenlerinin insan hayatinin dönüm noktalarindan biri oldugunun altini çizen Rektör Kilavuz, “Kiymetli velilerimiz! Gözünüzden sakindiginiz çocuklarinizin bugün mürüvvetlerini görüyorsunuz. Bu fedakârliginiz için her türlü tesekkürü hak ediyorsunuz. Bugün sevinmek, mutluluk yasamak sizin en tabii hakkiniz. Emekleriniz için hepinize sükranlarimi arz ediyorum. Saygideger hocalarim; sizler de ailelerden aldiginiz emaneti gözünüz gibi koruyarak 4 yil sonra hayata ve topluma sunuyorsunuz. Uzun yillar boyunca edindiginiz bilgileri yavrularimiza sundunuz. Onlara örnek oldunuz. Sizler de önemli bir fedakârlik yapmis durumdasiniz. O yüzden sizlere de tesekkür ediyorum. Sevgili ögrenciler; kolay dönemi bitirdiniz. Artik zor bir sürece basliyorsunuz. Burada aldiginiz bilgiler, deneyimler ve örnekler isiginda yürüyeceksiniz. Muhtemelen birçogunuz da ögretmen olacaksiniz. Bizlerden aldiginiz bu mirasi gelecege tasiyacaksiniz. Çok degerli bir sorumlulugu üstleneceksiniz. Insallah yapacaginiz görevlerde ehliyetle, adaletle ve sabirla çalisacaksiniz. Her birinize basarilar diliyorum. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” seklinde konustu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise konusmasinda egitim-ögretim faaliyetlerinin yani sira ahlakli bir nesil yetistirmek için mücadele ettiklerini vurguladi. Ögrenci ailelerine seslenen Dekan Prof. Dr. Cafer Çiftçi, “Sevgili velilerimiz, çocuklarinizla ne kadar gurur duysaniz azdir. Bugün sizin için özel bir gün. Bundan sonra onlar için yeni bir hayat mücadelesi basliyor. Bu fakülteden donanimli bir sekilde mezun olarak hayata atilacaklar. Ancak tabii ki çok çalismalari ve kendilerini gelistirmeleri gerekiyor. Dünyada her sey degisirken, bu bilgilerle kalmayacaklarina ve kendilerini yetistirmeye devam edeceklerine gönülden inaniyorum. Kiymetli hocalarimiza da vermis olduklari emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Sevgili ögrencilerimiz; bugün artik meslege ilk adimlari atacaginiz yeni bir süreç basliyor. Mezun oldugunuzda da hayati sorgulamaya devam etmenizi arzu ediyorum. Hakkinizi arayin. Yaptiginiz her iste ülkemizin ve milletimizin çikarlarini düsünün. Çünkü gelecegimiz sizler olacaksiniz. Yolunuz açik olsun” dedi.

Program, belgelerin dagitilmasi ve hep birlikte kep firlatilmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA