Çay Üreticisi Ikinci Sürgünde Dekara 700 Kilo Kota Bekliyor

Çay Üreticileri Dayanisma Dernegi Baskani Mustafa Mavi: 'Her türlü ÇAYKUR'a destegimizi veriyoruz ve güveniyoruz'.

Çay Üreticileri Dayanisma Dernegi (ÇAYÜDAD) Baskani Mustafa Mavi, her türlü ÇAYKUR'a destek verdiklerini ve güvendiklerini söyledi.

Mavi, dernekte düzenledigi basin toplantisinda, birinci sürgün yas çay aliminin sona erdigini, ÇAYKUR'un 315 bin ton yas çay aldigini ifade etti.

Mavi, bazi özel sektör firmalarinin firsatçilik yaptigini savunarak, söyle konustu:

"Özel sektör 200 bin tona yakin bir çay aldi. 100 bin ton çayi bir lira eksigine aldi. 100 milyon lira üreticinin cebine az girdi. 100 milyon lira demek 100 tonluk 10 tane fabrika demek. Buda özel sektöre 10 tane fabrika yaptik demektir. Özel sektör 'kuru çaya zam yok, zam yok' diye dinlendirdi. Bu sene kuru çaya yapilan zam yüzde 17'e ulasti. Yas çaya yapilan zam yüzde 18, kuru çaya yapilan zam ise yüzde 17 oldu. Bakalim ikinci sürgün döneminde özel sektör ne bahane üretecek."

Ikinci sürgünden beklentileri oldugunu dile getiren Mavi, sunlari kaydetti:

"ÇAYKUR'un 15 temmuzda kampanyayi açmasini istiyoruz. Kurban bayrami var. Aksi takdirde bayramdan sonra yine bir izdiham olacak. Biz bunu istemiyoruz. Burada üreticiler bir iki gün çaya giremeyecekler. Vatandasin beklentisi ÇAYKUR'un ikinci sürgün yas çay döneminde kotayi 700 kiloya çikarmasidir. Çünkü özel sektörün düsük fiyatta çay almaya gidemeyecektir. Vatandasin beklentisi bu yönde. Her türlü ÇAYKUR'a destegimizi veriyoruz ve güveniyoruz. Özel sektöre buradan sesleniyoruz. Gelin devletin verdigi fiyattan çay alin bizde size çay verelim. Ne ÇAYKUR zor durumda kalsin, ne siz nede üreticiler zor durumda kalsin. Burda birbirimizi koruyalim."
Kaynak: AA