Balik Tutkunlari, Kademeli Normallesmenin 3. Etabinin Baslamasiyla Gece Galata Köprüsü'nde Bulustu

Koronavirüsle mücadelede belirli saatlerde sokaga çikma kisitlamasinin sona erdirilmesinin ardindan balik tutkunu vatandaslar köprüye geldi Yaklasik 20 yildir Galata Köprüsü'nde balik tutan Suat Karakas: 'Hem sporu mu yapiyorum hem de baligimi tutuyorum. Tuttugum baligin bir kismini satiyorum, eve götürüyorum, komsuya dagitiyorum, ese dosta veriyorum' Menekse Çelik: 'Sabah saat 6.30 gibi evime gidecegim. Gece benim için daha rahat. Neden dersen, sicak. Tutulmuyor, günesin altinda yaniyorsun. Ama su saatlerde süper bir balik tutma zevkimiz var'

Olta balikçilari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda kademeli normallesmenin üçüncü etabinin baslamasiyla ilk gece Galata Köprüsü'nde bulustu.

Tedbirler kapsaminda belirli saatlerde sokaga çikma kisitlamasi uygulamasinin sona erdirilmesini firsat bilen balik tutkunlari köprüye adeta akin etti.

Uzun süredir gece balik tutabilmenin keyfini yasamayan vatandaslar, en önemli bulusma noktalarindan olan Galata ve Atatürk köprülerinde keyifli vakit geçirdi.

Yaklasik 20 yildir Galata Köprüsü'nde balik tutan Suat Karakas (57), aksam saatlerinde geldigini köprüde sabahladigini söyledi.

Kisitlamali günlerde genellikle gündüzleri köprüye geldigini belirten Karakas, "Tuttugun baligi sicakta satamazsin. Simdi hem serin. Böyle iste, hem sporu mu yapiyorum hem de baligimi tutuyorum. Tuttugum baligin bir kismini satiyorum, eve götürüyorum, komsuya dagitiyorum, ese dosta veriyorum. Su an istavrit var." dedi.

Son dönemde Marmara Denizi'nde görülün müsilajin balik çesitligini ve satislari etkiledigini de kaydeden Karakas, ilgili kurumlarinin sakinca olmadigini açiklamasina ragmen vatandaslarin korkmasi nedeniyle balik tüketiminin azaldigini dile getirdi.

Menekse Çelik ise yaklasik 25 yildir balikçilik yaptigini, 2 günde bir Galata Köprüsü'nde geldigini söyledi.

Çelik, bazi ürünleri tezgahta satmaktan ve balik tutmaktan memnuniyetini aktararak, "Sabah saat 6.30 gibi evime gidecegim. Gece benim için daha rahat. Neden dersen, sicak. Tutulmuyor, günesin altinda yaniyorsun. Ama su saatlerde süper bir balik tutma zevkimiz var. Sicaklarda imkani yok. Kisitlamalarin kalkmasina çok sevindik ama iste su maskemizi de Allah'in izniyle çikarirsak daha da sevinecegiz. Sicakta maske boguyor." diye konustu.

- "Gündüz sicagindan dolayi geceyi tercih ediyoruz"

Agabeyinin tutkusundan dolayi bir yil önce kendisinin de balik tutmaya basladigini belirten Tarik Sözen de koronavirüsten dolayi baliga bir süre ara vermek zorunda kaldiklarini söyledi.

Kisitlamalarin 1 Temmuz itibariyle kalkmasinin ardindan agabeyi ile gece balik tutmaya geldiklerini anlatan Sözen, "Gündüz sicagindan dolayi geceyi tercih ediyoruz. Bugün güzel de istavrit var. Müsilaj nedeniyle baliklar azalmisti ama geri geldi sanirim. Kafa dagitmak için birebir." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA