Alman Cam Sirketi SCHOTT'tan Bolu'da 100 Milyon Liralik Yeni Yatirim

SCHOTT Orim Genel Müdürü Hakan Gerdan: 'Türkiye'ye duydugumuz güvenle yatirimlarimizi düzenli bir sekilde sürdürüyoruz. Türkiye'de faaliyet göstermeye basladigimiz günden bu yana ürettigimiz inovatif ürünlerle hem üreticilerin hem de tüketicilerin hayatini kolaylastirmak için çalisiyor, müsterilerimizin basarilarina katkida bulunuyoruz' 'Yeni fabrikamizda Endüstri 4.0 ve dijitallesme altyapisina da yatirim yapiyoruz. 2022'nin ocak ayinda hizmete açmayi hedefledigimiz yeni fabrikamizin Bolu'ya ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum'

Almanya merkezli cam sirketi SCHOTT'un Bolu'da 100 milyon liralik yatirimla hayata geçirecegi yeni üretim tesisinin temeli atildi.

Dünya genelinde 34 ülkede 137 yillik tecrübe, 16 bin 500 çalisan ve 40 fabrikasiyla faaliyet gösteren cam sirketi SCHOTT, Türkiye'ye yatirimlarini sürdürüyor.

Nitelikli cam konusunda dünyanin önde gelen firmalarindan biri olan ve Türkiye'de 1989 yilindan bu yana çalismalarina devam eden sirketin, Bolu'da 100 milyon lira yatirimla hayata geçirecegi yeni fabrikasinin temeli atildi.

Türkiye'den 4 kitada 20 ülkeye ürün ihraç eden sirket, Bolu ve Tekirdag Çerkezköy fabrikalariyla beyaz esya sektörüne yönelik düz cam üretimi gerçeklestiriyor.

SCHOTT'un Bolu'da 20 bin metrekarelik kapali alanda faaliyet gösterecek yeni üretim tesisinde firin, ocak, davlumbaz ve buzdolabi ön kapak camlari agirlikli olmak üzere katma degeri yüksek cam üretimi yapilacak.

Sirket, tesisle yeni istihdam imkanlari olusturacak, yurt disina ihracati yapilacak ürünlerle de Türkiye ekonomisine katki saglayacak.

- "Yatirim ve altyapi çalismalarimiz devam ediyor"

Temel atma töreninde konusan SCHOTT Orim Genel Müdürü Hakan Gerdan, 1884'te kurulan sirketin, Türkiye'ye ve Türkiye'deki çalisanlarina çok güvendigini dile getirdi. Türkiye'ye duyduklari bu güvenle yatirimlarini düzenli bir sekilde sürdürdüklerini kaydeden Gerdan, "Türkiye'de faaliyet göstermeye basladigimiz günden bu yana ürettigimiz inovatif ürünlerle hem üreticilerin hem de tüketicilerin hayatini kolaylastirmak için çalisiyor, müsterilerimizin basarilarina katkida bulunuyoruz. SCHOTT Türkiye, her yil bölgesinde açiklanan vergi siralamasinda ilk 10'da yer aliyor. Geçen yil 60 milyon avro seviyesinde ciro gerçeklestirdik. Bu yil ciromuzu daha da artiracagiz." dedi.

Yeni fabrikayla Bolu'daki üretim kapasitelerini yüzde 50, Türkiye'deki toplam üretim kapasitelerini de yaklasik yüzde 25 artiracaklarini aktaran Gerdan, "Yeni istihdam olusturacak yeni fabrikamizla su anda 700 olan çalisan sayimiz 1.000'e çikacak. Müsterilerimizin istek ve artan taleplerini karsilamak için yatirim ve altyapi çalismalarimiz devam ediyor. Yeni fabrikamizda Endüstri 4.0 ve dijitallesme altyapisina da yatirim yapiyoruz. 2022'nin ocak ayinda hizmete açmayi hedefledigimiz yeni fabrikamizin Bolu'ya ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum." ifadelerini kullandi.

Gerdan, sirketin dünyadaki Ar-Ge çalismalarina ve öncü teknolojilerine de deginerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"SCHOTT dünyada 2020'de 320 milyon avro degerinde rekor yatirim yapti. Bu yil için 350 milyon avro yatirim planlandi. 600'ün üzerinde bilim insaniyla 3 binin üzerinde patenti bulunan bir teknoloji sirketi olan SCHOTT, global olarak pandemi döneminde de onaylanmis asi ampullerinin yüzde 90'inin tedarikçisi. Içinden geçtigimiz bu zorlu pandemi döneminde insan sagligina verdigimiz bu katkidan ayrica gurur duyuyoruz. Bunun yaninda akilli telefonlarda son dönemin en önemli trendlerinden katlanabilir cam da yine gurur duydugumuz ürünlerimizden biri."
Kaynak: AA