Sanliurfa Kurban Pazari'nda Son Gün Yogunlugu

Sanliurfa’da Kurban Bayrami’na bir gün kala hayvan pazarinda yogunluk yasandi.

Sanliurfa Kurban Pazari'nda Son Gün Yogunlugu
Sanliurfa’da Kurban Bayrami’na bir gün kala hayvan pazarinda yogunluk yasaniyor. Kurban Bayrami öncesinde alisverislerini sürdüren vatandaslar, kurbanlik hayvan almak için merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan Sanliurfa Canli Hayvan Pazarina akin etti. Kurbani almak için pazara gelen vatandaslar kurbanlarini aldiktan sonra evlerinin yolunu tuttu. Büyükbas hayvanlarin 6 ila 12 bin lira, küçükbas hayvanlarin da bin ila 3 bin 500 liraya satildigi pazarda, yogunluk devam ediyor. Sanliurfa Hayvan Pazari Dernek Baskani Izzet Çiftçi, "Satislarimiz büyükbas olarak bitmek üzere. Bölgemizde hava sicakligindan dolayi genelde büyükbas tercih ediliyor. Satislar su anda devam ediyor. Hayvan borsamiz Türkiye’nin en büyük borsasi. Alanimizda hayvan barinagi yeterince mevcut durumda. Sanliurfa’da gereken yerlerimiz için de sevkiyatimizi yapmistik. Ikinci ve üçüncü günler olarak satislarimiz devam edecek. Büyük bir ihtimal yarin satislarimizin yüzde 80’ini tamamlayacagiz" dedi.

Hayvan pazarinda kurbanlik hayvan saticisi Mehmet Bulut, “Bu yil kurban satislari çok iyi gidiyor. Fiyatlar geçen yila göre bu yil çok iyidir. Su anda zararda degiliz, herkes memnun, alan da memnun satan da memnun. Bendeki tosun 670 kilo geldi, 17 liraya sattik. Diger tosun 8 bin 200’e satildi. Sahibine hatirli ugurlu olsun. Allah, devletimize zeval vermesin. Allah, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan razi olsun” seklinde konustu.

Bir diger kurban saticisi Mehmet Ali Kosar ise, “Hayvan pazarinda mal kalmadi karaborsa oldu. Piyasayi millet geziyor akin akin dolasiyor, mal alamiyor. Piyasada mal kalmadi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA