Kapikule'de Gurbetçilerin Yurda Gelisleri Sürüyor

Türkiye’den Bulgaristan’a ve Bulgaristan’dan da Türkiye’ye giris ve çikisin yapildigi önemli sinir kaplarindan birisi olan Kapikule Sinir Kapisi’nda gurbetçi vatandaslarin yurda gelisleri sürüyor. Yillik izinlerini Kurban Bayrami ile birlestiren gurbetçilerin yurda gelisleri devam ediyor.

Kapikule'de Gurbetçilerin Yurda Gelisleri Sürüyor
Avrupa’nin çesitli ülkelerinde yasayan ve Kurban Bayrami’ni memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, Kapikule Sinir Kapisi’nda yogunluk olusturuyor. Gurbetçiler, kara yoluyla yaptigi yolculuklarda kolaylikla geçebildikleri Kapikule Sinir Kapisi’ni tercih ediyor.

"Çok güzel bir yolculuk geçirdik"

Almanya’dan Aksaray’a giden gurbetçilerden Cafer Çelebi, "Yolculuk çok güzel geçti. Ailemizi ve büyüklerimizi özledik. Kurban Bayrami’ni ailemizle geçirmek için memlekete geçiyoruz. Annemi babami vatanimi ziyaret için yola koyulduk. Yolculukta hiç sikinti çekmedim. Hem yolu biliyorum hem de tir soförü oldugum için kolay yerlerden geldim. Büyüklerinin ellerinden kütüklerinin gözlerinden öperim" dedi.



"Vatanimizi görmeye geldik"

Almanya’dan memleketi Tokat’a giden gurbetçi Abdullah Berdan, "Kurban Bayrami için ailemizin yanina gidiyoruz. Vatanimizi görmeye geldik. Trafik insani bayagi yoruyor. Devlet büyüklerimizden Bulgaristan ve Sirbistan yoluna bir çözüm bulsunlar bizi çok ugrastiriyor. Herkese iyi bayramlar diliyorum" diye konustu.



"Mutlu ve heyecanliyiz"

Almanya’dan gelen gurbetçi Ramazan Sarikaya, "Alternatif kapilari kullandigim için yolculugumuz çok güzel geçti. Ilk önce tatil için Izmir’e gidecegiz. Sonra ailemizin yanina geçecegiz. Çok mutlu ve heyecanliyiz" ifadelerini kullandi.

"Bayragi görünce bile duygulaniyoruz"

Almanya’dan Istanbul’a giden gurbetçi Sema Aytekin, "Hem memlekete hem de ailemize olan özlem var. Kurban Bayrami için anneme gidiyoruz. Yolculugumuz korktugumuz gibi olmadi Edirne’de gayet hizli ve güzel çalisiyor sistem. Çok mutlu ve heyecanliyiz. Bayragi görünce duygulaniyor insan. Vatanimizi seviyoruz. Türk insanini seviyoruz. Kavustugumuz için sevinçliyiz" dedi.

Kaynak: İHA