Istanbul'da Vatandaslar Bayram Öncesi Tatli Alisverisi Yapti

Aile ziyaretlerinin daha fazla beklendigi bu bayramda, tatli alisverislerinde artis yasandi Önceki bayramlarda kutu ile siparis verenlerin bir kismi, tepsiyle baklava aldi Tatli firmalari yaz sicaklarina özel soguk baklava, visneli baklava ve baklava parçacikli dondurma da ürettiler.

Istanbul'da Kurban Bayrami'nda misafirlerine tatli ikram etmek isteyen vatandaslar, arife günü baklava alisverisi yapti.

Ramazan Bayrami'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanan "tam kapanma" nedeniyle evlerinde misafir agirlayamayan vatandaslar, Kurban Bayrami'nda misafirlerine baklava ikram edecek.

Bir tatli firmasinin genel müdürü Murat Güllü, yaz sicaklarinda ferahlamak için soguk baklava, visneli baklava ve baklava parçacikli dondurma ürettiklerini ancak hiçbirinin fistikli ve cevizli baklavanin "tahtini sallayamayacagini" söyledi.

- "Tepsiyle siparis vermede artis var"

Bayram için klasik baklavalarin tercih edildigini, seker ve çölyak hastasi büyükler için diyabetik ve glütensiz baklava satin alanlarin da artigini belirten Güllü, "Vegan baklavanin da revaçta oldugunu söyleyebiliriz. Açilma ve asilamanin artmasiyla önceki bayramlarda kutu olarak verilen siparisler yerine tepsiyle siparis vermede artis var." dedi.

- "Bu bayram gelen giden fazla olacak"

Yunanistan'da yasayan Ozan Kemal Turla, aldigi fistikli baklava ve fistikli dürümü Yunanistan'a götürecegini söyledi.

Muzaffer Karakus ise glütensiz baklava ile klasik baklava aldigini dile getirerek, "Bu bayram gelen giden fazla olacak. Insallah bu bayram genis aile olarak kutlariz. Evin büyügü olarak hemen hemen herkes bize gelir." dedi.

Adnan Aslan da 7 kilo tatli aldigini belirterek, "Az bile aldim. Gelen misafirlerimize, dostlarimiza ikram edecegiz. Bu kadar tatli 4 gün için bile az. Belki tekrar siparis verebilirim. Geçen bayram da aldim ama gelen giden olmadigi için çok az aldim." diye konustu.

Kaynak: AA