Imamin Adi Kullanilarak Dolandirilan Yasli Adami Polis Ve Zabita Teselli Etti

Denizli’nin Çal ilçesinde mahalle imaminin adi kullanilarak cebindeki son paranin büyük bir bölümü dolandirilan yasli adami, zabita ve polis ekipleri teselli etti.

Imamin Adi Kullanilarak Dolandirilan Yasli Adami Polis Ve Zabita Teselli Etti
Bugün Çal’da kimligi belirlenemeyen ve yabanci oldugu tahmin edilen bir kisi, Selcen Mahallesi’nde oturan 90 yasindaki Ali Karakiliç’in yanina yaklasti. Ilçe pazarina alisveris için gelen Karakiliç’in yanina yaklasan 30 yaslarindaki kisi, “Sizin köyün imami arabada bekliyor. Eczaneden ilaç alacakmis. Senden 300 TL istiyor” dedi.

Dolandiriciya inanan yasli adam, cebindeki 350 TL’nin 300 TL’sini dolandiriciya verdi. Ali Karakiliç, bir süre sonra imami görünce, dolandirildigini anladi ve hemen polise haber verdi. Polis tüm aramalara ragmen eskalini aldigi dolandiriciyi bulamadi. Yasli adam ise, arefe günü dolandirildigi için çok üzüldü. Olayi duyan Çal Belediyesi ekipleri, aralarinda 300 TL topladi ve Ali Karakiliç’a takdim etti. Ardindan da elini öpüp bayramini kutladilar.

Parayi alinca çok mutlu olan yasli adam, “Belediyemiz çalisanlarindan Allah razi olsun. Bayrama parasiz girecektim. Dolandirici beni dolandirdi, belediye çalisanlari ise, teselli etti” dedi.

Kaynak: İHA