Içisleri Bakan Yardimcisi Erdil, Ordu'da Trafik Denetimine Katildi

Içisleri Bakan Yardimcisi Tayyip Sabri Erdil, Ordu'da trafik denetimine katildi.

Erdil, Altinordu ilçesindeki polis ve jandarma kontrol noktasinda durdurulan araç sürücülerinin Kurban Bayrami'ni kutladi, kurallara uymalari için uyarilarda bulundu.

Vatandaslarla sohbet eden çocuklara da oyuncak hediye eden Erdil, gazetecilere yaptigi açiklamada, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun talimatiyla her bayram alanlara indiklerini söyledi.

Salgin sonrasi ilk serbest bayram olmasi ve havalarin birden isinmasiyla çok yüksek bir hareketliligin oldugunu vurgulayan Erdil, bu nedenle trafikte yogunlugun olustugunu belirtti.

140 bin 372 tim ve 226 bin 582 personelle sahada olduklari bilgisini veren Erdil, Valilik, Kaymakamlik ve ilgili birimlerinde büyük ölçüde alanlarda olacagini aktardi.

Erdil, 960 civarinda sivil polis memurunun da sehirlerarasi tasimaciligi yolcu olarak denetledigini, bu personellerin 1400 otobüste denetim yapacagini dile getirdi.

Bayram sürecinde 15 helikopter ve 76 dronenin kullanilacagini belirten Erdil, bunun yaninda 1100 maket araçla alanlarda farkindalik olusturuldugunu söyledi.

Ülke genelinde geçen 3 yilda trafik kazalarinda çok önemli bir iyilesme sagladiklarini kaydeden Erdil, kaza sayilarinin yüzde 50, can kayiplarinin da yüzde 35-40 düzeyinde azaldigini vurguladi.

Erdil'e Vali Tuncay Sonel ve Il Emniyet Müdürü Dogu Ates de eslik etti.

Kaynak: AA