Gaziosmanpasa'da Camiler Kurban Bayrami'na Hazir

Kurban Bayrami’na bir gün kala Gaziosmanpasa’da tüm camilerde temizlik çalismalari hiz kazandi. Ilçedeki 76 cami ve 11 mescit detayli olarak temizlenip, dezenfekte edilerek bayram namazina hazir hale getirildi.

Gaziosmanpasa'da Camiler Kurban Bayrami'na Hazir
Kurban Bayrami öncesinde Gaziosmanpasa genelinde bulunan 76 cami ve 11 mescitte genis kapsamli temizlik çalismasi basladi.

Gaziosmanpasa Belediyesi Temizlik Ekipleri, periyodik olarak ilçedeki tüm camilerde temizleme araci ile hali yikama çalismasi yaparken, cami avlusu, sadirvan ve tuvaletlerde de yikama ve dezenfekte islemi gerçeklestiriliyor. Pandemi nedeniyle detayli olarak dezenfekte edilen camilerde gül suyu da kullanilarak, vatandaslarin temiz ve ferah bir ortamda ibadet etmeleri amaçlaniyor.

"Halkimiz bayram sabahi gönül rahatligiyla gelip ibadetlerini gerçeklestirebilirler"

Ilçede bulunan tüm cami ve mescitlerin gül suyuyla yikandigini dile getiren Gaziosmanpasa Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü Cami Temizlik Ekibi Sorumlusu Osman Aydin, "Gaziosmanpasa ilçesi olarak tüm camilerimizde ve ibadethanelerimizde temizlik çalismasi yapiliyor. Önümüzdeki Kurban Bayrami dolayisiyla yogun bir talep olacagindan dolayi camilerimizde hijyen ve temizlik çalismalarina devam ediyoruz. Osmanli’dan kalma bir hatira olarak tüm camilerimizi tepeden tirnaga gül suyuyla yikiyoruz. Halkimiz bayram sabahi gönül rahatligiyla gelip ibadetlerini gerçeklestirebilirler. Bayram sabahi bütün ekiplerimizi görevlendirdik. Kolonya ve maske konusunda vatandaslarimiza yardimci olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA