Edirne'de Israil'in Mescid-I Aksa'daki Politikalari Protesto Edildi

IHH Edirne Temsilcisi Abdülkadir Akdi, kirmizi çizgileri olan Kudüs'ün, Kurban Bayrami öncesi yine Israil'in saldirilarina maruz kaldigini söyledi.

Akdi, dernek binasinda yaptigi basin açiklamasinda, Kudüs'te yasanan saldirilari protesto etmek için Türkiye'nin her yerinde bir araya gelindigini belirtti.

Israil'in her bayram öncesi saldirilarini sürdürdügünü vurgulayan Akdi, "Ilk kiblemiz, miracimiz, göz bebegimiz, kalbimiz, vicdanimiz, onurumuz ve kirmizi çizgimiz olan Kudüs, bu bayram öncesi yine Israil’in saldirilarina maruz kalmistir. Israil’in bu saldirilari artik kroniklesmis. Her bayrami öncesi Mescid-i Aksa hedefe konularak, bir meydan okuma yapilmakta ve Mescid-i Aksa, bir Yahudi mabedine çevrilmek istenmektedir." ifadelerini kullandi.

Israil'in gün geçtikçe zorbalastiginin altini çizen Akdi, sunlari kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya düzenlenen toplu baskinlar, orada ibadet eden Müslümanlara yapilan saldirilar, ilahi hatiranin vücut buldugu yapiya verilen zararlar, Müslümanlarin buraya girislerine konulan engeller, Mescid-i Aksa'nin altinin oyulmasiyla olusturulan tüneller, buradaki ibadetgahlara uygulanan kapatmalar, Yahudilerin burada gerçeklestirdigi ayinler ve pervasizliklar, her türlü sosyal ve kamusal baskilamalar, Israil'in Mescid-i Aksa üzerindeki düslerinin yapi taslari olarak karsimiza çikmaktadir ancak Israil bu düsten uyanmaya basladi. Müslümanlarin onurlu ve izzetli direnisi, Israil'i her geçen gün düslerinden uyandirarak gerçege dogru yaklastiriyor, düsler yerini kabusa birakiyor. Bu hakikat, Israil'in gün geçtikçe daha da çirkeflesmesine, saldirganlasmasina ve zorbalasmasina yol açiyor."

Akdi, Israil'in Filistin halkina Ramazan ayinda yaptigi zulmü hatirlatti.

O günlerde Müslümanlarin, Filistin cografyasindan baslamak üzere yaptigi baskilar sonucu Israil'in geri adim attigini dile getiren Akdi, söyle devam etti:

"Bugün yine tek ses olmali, Israil'e karsi tek yürek tavrimizi ve hakliligimizi ortaya koymaliyiz. Israil'in bu topraklardaki vadesi doldu. Disaridan getirecekleri nüfus gücü kalmadi. Uluslararasi kamuoyu gün geçtikte Israil’e karsi tavrini daha net ortaya koyuyor.

Filistinliler mücadeleyi daha farkindaligi yüksek sekilde ortaya koyuyor. Nüfus üstünlügünün kendilerinde oldugu sehirlerde dahi topraklari terk etmeye basladilar. Siyasi olarak en ufak bir düzen kuramadilar. Bunun kendileri de farkinda. Bu farkindaligin yükünü saldirilarin siddetini artirarak asmaya çalisiyorlar."

Kaynak: AA