Baskan Konuk Açiklamasi 'Kirginliklarimizi Bayramlarin Hosgörü Potasinda Eritecegiz'

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBIRLIK Genel Baskani Recep Konuk, kirginliklari bayramlarin hosgörü potasinda eriteceklerini belirterek, “Darginliklarimizdan, esen manevi iklimle uzaklasacagiz. Eksik biraktiklarimizi, eksik kalanlari sergileyecegimiz yardimlasma ve dayanisma ile tamamlayacagiz” dedi.

Baskan Konuk Açiklamasi 'Kirginliklarimizi Bayramlarin Hosgörü Potasinda Eritecegiz'
25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBIRLIK Genel Baskani Recep Konuk, Kurban Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Recep Konuk, “Salgin nedeni ile gönlümüzce ana babamiza, evlatlarimiza sarilamadigimiz, esimiz dostumuzla yan yana sohbet edemedigimiz, bayram coskusunu, sevincini evlerden parklara, sokaklara, caddelere, meydanlara tasiyamadigimiz, kapi zillerimizin çalinmadigi, kapilar yerine gönüllerimizi açik tutarak idrak edebildigimiz 3 bayramdan sonra nihayet bu bayrami, Kurban Bayramini bayram gibi kutlayabilecegiz. Kurban Bayrami’ni tebrik ederim. Her bayramda yaptigimiz gibi yine gönüller alacagiz, bayram vesilesiyle dostluklari, ahbapliklari, akrabalik baglarini kuvvetlendirebilecegiz, bayram vesilesiyle biriktirdiklerimizi birbirimizle paylasabilecegiz, göremediklerimizi görebilecegiz. Hasret dindirecegiz, özlem giderecegiz. Üç bayram sonra alistigimiz gibi ve daha heyecanli idrak edecegimiz bu bayramda salginin yordugu komsularimizi, yakinlarimizi, hemsehrilerimizi unutmayacagiz. Her bayramda oldugundan biraz daha fazla hassasiyet gösterecegiz. Dualarini, ibadetinin sevabini bir paylasma vesilesi sayan, sevapta bencil davranmayan ve ibadetinin sevabini hediye etmede gani gönüllü davranan milletimiz pandeminin yaralarini sarmaya çalistigimiz günlerde idrak ettigimiz bu Kurban Bayrami’ni da elbette sadece akraba, es, dost ve yakin çevreyle paylasilan sevinç ve cosku, onlarla bir araya gelme vesilesinden ibaret görmeyecektir. Her bayramda oldugu gibi dahil oldugu medeniyet havzasinin vazgeçilmez degerleri olan yardimlasma, paylasma, dayanisma ve hosgörü ikliminin bu bayram vesilesiyle de tüm sosyal hayata egemen olmasi için kardesleriyle olan gönül köprüsünü daha da açacaktir. Milletimizin her ferdi, elle vererek, dille söyleyerek ve kalben inanarak yakin çevrelerinden ve yasadiklari cografyadan baslayarak bayramlar vesilesiyle girdigimiz bereket ikliminin her yere, her haneye ve her kisiye ulasmasi için yapabileceklerinin bir fazlasini bu bayramda da yapacaktir” dedi.

Yaptigi her ibadetin sevabindan geçmis nesiller ile gelecek kusaklarin da faydalanmasi için duaci olan milletin bayram sabahindan itibaren kurbanini kimsesizler, yoksullar, fukara ve hali vakti yerinde olmayanlar öncelikli olmak üzere paylasmasinin, kalben dilediklerini elle tezahür ettirmesi olarak ifade eden Recep Konuk, “Her bayramda oldugu gibi, bu bayramda da milletimiz, büyügüne saygida, küçügüne sevgide gani gönüllü davranacak, paylasma ve dayanismada cömertligini bir kez daha sergileyecek, yokluk ve yoksulluk sebebiyle hiçbir hanede bayram sevincine gölge düsmesine, hiçbir çocugun bayrami buruk geçirmesine izin vermeyecektir. Millet olarak biz sadece bu bereket iklimini yaymak ve yasatmakla da yetinmeyecegiz. Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da bizi biz yapan ayni his ve ayni davranis bütünlügünü de sergileyecegiz” seklinde konustu.

Bu Kurban Bayrami’nda geçmiste idrak edilen her bayrama göre imkanlari elvermeyenlerin daha fazla kurban ibadetini yerine getirememenin buruklugunu yasayacagini, bazilarinin da istedigi kadar ve gönlünce muhtaçlara yardim ulastiramamanin hüznü ile kederlenecegini dile getiren Baskan Konuk, “Ancak, bayramin verdigi cosku, bayramlarda yasanan dayanisma, bayramlarin yaydigi ulvi hava, o burukluk ve kederlere de çare olacaktir. Bizim bu bayramda ve bu bayram vesilesiyle hiç aklimizdan çikarmadigimiz husus, bizim cografyamizda, inananlarin kurban ibadetini, diledigince yerine getirmesine imkan saglayacak zenginligi olusturmaktir. Bu topraklari alin teriyle sulayip, nakis gibi isleyerek ve onun bereketine bereket katarak bayramlarin bu topraklar üstünde agiz tadiyla kutlanmasi için gayret sarf eden Türk çiftçisi olarak, kimsenin bayramlari boynu bükük ve hüzünlü geçirmemesi, hiçbir anne ve babanin yoklukla içinin burkulmadigi, hiçbir evladin gönlü kirik sekilde bayrami karsilamadigi yoksullugu yok etmis bir Türkiye için üzerine düseni eksiksiz yapmanin verdigi huzur ve daha iyisini yapma, daha çok üretme, daha çok haneyi zenginlikle bulusturma konusundaki sarsilmaz irade ve kararliligimizin ilanihaye sürecegini belirtir, bu topraklarda bir ve bütün olarak yasadigimiz bayram coskusu ve mutlulugunu gösterdikleri kahramanliga borçlu oldugumuz aziz sehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet dualariyla anar, tüm üyelerimizin, bütün çiftçilerimizin, hemsehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm inananlarin mübarek Kurban Bayramini salgin nedeniyle temkinli geçirecegimiz son bayram olmasi temennisiyle tebrik eder, bu rahmet ve bereket günlerinin hayirlara vesile olmasini dilerim” diye konustu
Kaynak: İHA