Balikesir'de Denize Ulasimi Engellenen Site Sakinleri Yol Kapatti

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Ören Mahallesindeki Dilek Evleri Sitesi sakinleri, denize ulasimlarinin engellendigi gerekçesi ile eylem yaparak yol kapatti. Ellerinde “Denize geçis hakkimiz engellenemez” yazili pankart tasiyan kalabalik kisa bir süre Ugur Caddesini trafige kapatirken, kazandiklari mahkeme karaninin uygulanmasini istedi.

Balikesir'de Denize Ulasimi Engellenen Site Sakinleri Yol Kapatti
Burhaniye’de 1980 yilinda hizmete giren 184 haneli Dilek Evleri Sitesini denize ulastiran yol güvenlik gerekçesi ile 15 yil önce kapatildi. O günden bu yana Belediyenin öncülügünde açilan mahkemeyi kazanan site sakinleri bir türlü denize giden yolun açilmasina muvaffak olamadi. Eskiden denize 15-20 metrelik yoldan gidip gelen vatandaslar, bu yolun kapanmasi ile 700 metre yol yürümek zorunda kaldi. Sitede oturan özellikle yasli vatandaslar denize gidip gelmekte zorlandiklarini anlatirken, yollarinin açilmasi için eylem yapti.

Site önünde toplanan kalabalik ellerinde pankartlarla Ugur Caddesini trafige kapatti. "Denize geçis hakkimiz engellenemez ve Kemal baskan yolumuz aç" sloganlari atan kalabalik eylemin ardindan sessizce dagildi..Denize gidip gelirken düstügünü anlatan 94 yasindaki Halil Degirmenci, “ Biz burayi açtigimiz zaman 55 yaslarinda insanlar idik. Ama, bu gün 94 yasinda bir insan denize giderken yerlerde düsüyor. Eger insansaniz. insana karsi bir sayginiz varsa bu yolu açin. Bu yolu açmak bizim hakkimiz.” dedi.

72 yasindaki Semih Dülger de,” Mahkeme süreci sonunda askeriye kendi açtigi mahkemeyi kaybetti. Çünkü kamuya ait bir alani zapt etmek istiyordu Kendi üzerine almak istiyordu. Bu davayi kaybettiklerine göre bizim yolumuzun açilmasi gerekir. Ama inatla, her nedense her ne hikmetse açmamakta israr ediyorlar. Biz belki gençken uzun bir yol yürüyebiliyorduk. Ama, artik bundan sonra bu bizim için daha da zorlasti. Biz yolumuzun açilmasini talep ediyoruz” dedi.

Dilek Evleri Sitesi Yönetim Kurulu Baskani Ismail Çokgider ise,” Burasi 184 haneli Burhaniye Ören’e bagli Dilek Evleri Sitesi. Buradan biz denize ulasiyorduk. Fakat askeri kamp yolumuzu kapatarak bizim denize ulasmamiza mani oldu. Belediye ile Milli Savunma Bakanligi mahkemelesti. Bu mahkemeyi kaybettiler Kaybetmesine ragmen belediye baskanini çesitli bahanelerle oyalayarak yolun açilmasina engel oluyorlar. Biz bunu Cimer’e de bildirdik. Ama, ona ragmen gene bir gelisme yok. Yaslilarimiz var. 80-90 yasinda. Ben kendim 67 yasimdayim. Denize ulasmak için 1,5 kilometre yol gidip geliyoruz Biz bir an önce Milli Savunma Bakanliginin mahkeme kararlarini uygulamasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA