Antalya Valisi Ersin Yazici'dan Kurban Bayrami Mesaji

Antalya Valisi Ersin Yazici, Kurban Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Yazici, mesajinda, ülkenin ve milletin birlik ve beraberligini pekistiren, toplumsal yardimlasma ve dayanisma duygularinin zirveye ulastigi, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatirlandigi bir Kurban Bayrami'na daha ulasmanin huzurunu, mutlulugunu, heyecanini hep birlikte yasadiklarini bildirdi.

Millet olarak dini ve milli duygularin yogun olarak yasandigi bu günlerde güzellikleri paylasirken, toplumun yardim ve destege muhtaç vatandaslari ihmal etmemesi gerektigini vurgulayan Yazici, "Türk milleti olarak tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden aldigimiz güç ve sorumlulukla sevgimizi, muhabbetimizi ve yardimlasmamizi daha da büyütüp pekistirelim. Kirginliklari ve darginliklari bir kenara birakarak kardesçe kucaklasmayi ihmal etmeyelim." ifadesini kullandi.

Ihtiyaç sahibi kimsesiz, yetimi, öksüzü ve yasliyi her zaman bagrina basmis bir toplumun fertleri olarak, milli ve manevi degerleri kusaktan kusaga aktarmak, yarinlarin teminati olan çocuklari ve gençleri bayramlarin, toplumun kazandirdigi degerleri anlatmak ve yasayarak ögretmek gerektigini belirten Yazici, sunlari kaydetti:

"Araçlariyla yollara çikan tüm vatandaslarimizin da dikkatli olmalarini, hiz sinirlarina riayet etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarini, uykusuz direksiyon basina geçmemelerini, trafik kurallarina uymalarini rica ediyorum. Unutmayalim ki yollarda kaybedilen zamanin telafisi mutlaka vardir, ama kaybedilen canlarin, çekilen acilarin telafisi yoktur. Bayram sevincimizi matem havasina dönüstürmemek için, bu konuda lütfen hepimiz üzerimize düsenleri yapalim. Kurallara uyalim. Bu duygu ve düsüncelerle, basta sehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere milletimizin ve Islam aleminin Kurban Bayrami'ni en içten dileklerimle kutluyor, bayramin ülkemize ve tüm dünyaya saglik, mutluluk ve baris getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA