Antalya'da Havalimani Iç Hatlarda Bayram Hareketliligi

Dokuz günlük Kurban Bayrami tatilinin üçüncü gününde turizm kenti Antalya’ya yerli tatilciler hava yoluyla gelmeye devam ediyor.

Antalya'da Havalimani Iç Hatlarda Bayram Hareketliligi
16 Temmuz günü mesai bitimiyle baslayan ve 25 Temmuz’da erecek 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde yerli turistlerin adresi turizm kenti Antalya oldu. Gelen yolcu bölümünün aksine giden yolcu bölümündeki issizlik ise dikkati çekti.

Dünyanin önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan kent, yabanci turistler kadar iç pazardan da talep görmeye devam ediyor. Geçen yil pandeminin etkiledigi iç turizmde bu yil ciddi bir artis yasaniyor. Antalya’ya kara yolunun yaninda, hava yoluyla gelen turistler de dikkat çekiyor. Antalya Havalimani’na gelen uçaklarin büyük çogunlugunun Istanbul ve Ankara’dan oldugu ögrenildi. Aile seklinde geldigi gözlemlenen yerli tatilciler, kendilerini bekleyen yakinlari ya da rezervasyon yaptirdiklari görevliler tarafindan konaklayacaklari bölgelere götürüldükleri görüldü.

Antalya’da üç gün önce baslayan iç hatlardaki yogunlugun sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Havayolu ulasiminin yani sira karayolunu tercih eden vatandaslar da özellikle Manavgat girisinde yogunluk olusturdu. Polis kontrol noktalarindan geçen tatilciler, kuyruga sebep olurken, 680 bin yataga sahip olan Antalya’da bos yatak bulunmuyor.
Kaynak: İHA