Aleyna Çakir'in Babasi Mehmet Esen Açiklamasi 'Adalet, Adalet Saraylarinda Yazili Olmasin'

Aleyna Çakir olarak bilinen Sema Esen’in (21) babasi Mehmet Esen, kizinin ölümüyle ilgili hakkinda sorusturma yürütülen Ümitcan Uygun’un cezaevinden tahliye edilmesinin ardindan kizinin mezari basinda, "Adalet, adalet saraylarinda yazili olmasin" diyerek adaletin yerine getirilmesini istedi.

Aleyna Çakir'in Babasi Mehmet Esen Açiklamasi 'Adalet, Adalet Saraylarinda Yazili Olmasin'
Kizinin Kirsehir’in Kaman ilçesindeki mezarini ziyaret eden baba Mehmet Esen, adaletin yerine getirilmesini istedi. Ümitcan Uygun’un ’uyusturucu kullanimini özendirmek’ suçundan tutuklu bulundugu cezaevinden tahliye edilmesine tepki gösteren baba Esen, "Adalet yerine gelsin, garibanlarin da adaleti olsun. Uyusturucu madde kullaniyor, 5-6 ay cezaevinde kalip çikiyor. Adalete sahip çikin. Zenginin adaleti var da biz fakirin adaleti yok mu?" dedi.

Yasadigi sürecin sorumlularini Allah’a sikayet ettigini söyleyen Esen, "Adalet, adalet saraylarindaki yazi olarak görülmesin. Uyusturucu madde kullanimindan cezaevine girdi. 5-6 ay cezaevinde kaldi. Yarin gidecek babasi ile bayram geçirecek. Benim çocugumu öldürsün, ben kizimin mezari basinda aglayim, onlar ise gezsin" diye konustu.

Uyusturucu kullandigi görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltina alinan Ümitcan Uygun, sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece ‘uyusturucu ve uyarici madde kullanmak ve kullanilmasini alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmisti.

(Vahit Aldi - Enderhan Öz/IHA)
Kaynak: İHA