Aksaray Egitim Ve Arastirma Hastanesinin Çocuk Bölümleri, Çizgi Film Karakterleri Ile Süslendi

Aksaray Egitim ve Arastirma hastanesinin çocuk acil, poliklinik ve yatakli servisleri ile ara koridorlari, çocuklarin hastane korkularini yenmeleri ve eglenceli zaman geçirmelerini saglamak amaciyla çizgi film karakterleri ile süslendi.

Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-Is Anabilim Dali, Aksaray Saglik Müdürlügü ve Aksaray Egitim Arastirma Hastanesi isbirliginde gerçeklestirilen ortak çalisma ile çocuklar hastaneye gediklilerinde çok sevdikleri çizgi film karakterleri ile karsilanacak.

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu kisa süre sonra hizmete girecek Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi ek binasinda incelemelerde bulundu.

Çocuk servislerini gezen Vali Aydogdu, çocuk acil, poliklinik ve ara koridorlarda yapilan boyama çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Koridor duvarinda boyama yapan Aydogdu, yapilan çalismalari çok begendigini belirterek Resim-Is Egitimi Anabilim Dali Baskani Semra Kiliç Karatay ve ögrencilerini tebrik etti.

- Çocuklar çok farkli bir ortamla karisilacak

Yapilan resim çalismalarinin çok güzel oldugunu kaydeden Vali Aydogdu, "Hocalarimiz ve ögrencilerimiz yeni açilacak hastanemizin ek binasi girisi, çocuk acil servis ve poliklinik odalarina çok güzel resimler yapmislar. Öyle güzel resimler yapmislar ki hastaneye degil de yasam merkezine girmis gibi hissediyorsunuz. Buraya gelen çocuklar gerilimlerini alacak bir ortamla karisilacak. Hocamiza, ögrencilerimize tesekkür ediyoruz. Küçük dokunuslar, büyük sonuçlar. Burada, bu basarilmis. Gençlere imkan verildiginde her türlü güzelligi ortaya koyuyorlar. Buralari görünce Aksaray'da köylerden, binalardan baslayarak daha nasil güzellikler ortaya koyabiliriz diye planlamalar yapmis olduk." diye konustu.

Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Resim-Is Anabilim Dali Baskani Semra Kiliç Karatay da yaptiklari çalismada amaçlarinin, çocuklarin hastane ve doktor korkularini yenmelerine yardimci olmak oldugunu söyledi.

Egitici çizgi film karakterlerinden 100’ü askin eglenceli figür çalistiklarini ifade eden Karatay, "Çocuklar hastaneye geldigi andan itibaren dikkatlerini çekecek, onlarin da çok sevdigi karakter ve kahramanlarla karsilasacak. Enjeksiyon odalari, doktor muayene odalari gibi çocuklarin korktugu odalarda onlarin dikkatini çekecek, korku ve endiselerini merakli bakislarina birakacak karakterler çalisildi. Tibbi müdahale veya tedavi için hastaneye gelen çocuklar, bu korku ve endiselerini hastane duvarlari ve her kösede farkli bir çizgi film karakteri ile yenecekler." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA