Akdeniz Üniversitesi'ni Tercih Edecek Ögrencilere Burs Destegi

Akdeniz Üniversitesince, Yüksekögrenim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) dereceye giren ögrencilerin üniversiteyi tercih etmeleri durumunda burs desteginin saglanacagi bildirildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda giren ögrencilerin sonuçlarinin 4 Agustos'ta açiklanacagini kaydetti.

Dereceye giren ögrencilere burs destegi saglanacagini belirten Özkan, "Dil, sözel ve esit agirlik puanlarinda ilk 500'e, sayisalda ise ilk bine giren ögrencilere aylik 3 bin ve yine dil, sözel ve esit agirlik puanlarinda ilk bin ve sayisalda ise ilk 2 bine giren ögrencilere aylik 2 bin lira olmak üzere ögretim hayatlari boyunca burs verecegiz." ifadesini kullandi.

Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi ile Basin ve Halkla Iliskiler Sube Müdürlügü de tercih döneminde ögrencilere yol gösterecek tanitim filmleri hazirladi.

En yüksek puanla tercih edilen tip, dis hekimligi, hukuk, mühendislik ve mimarlik fakülteleri için hazirlanan özel tanitim filmleri üniversitenin sosyal medyasinda izlenime açildi.

Kaynak: AA