AK Parti Bitlis Milletvekili Tasar'in Kurban Bayrami Mesaji

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar, Kurban Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Tasar, mesajinda, manevi degerleri özünde barindiran Islam dininin en anlamli günlerinden biri olan Kurban Bayrami'nin, özellikle yardimlasmayi ve paylasmayi simgeledigini belirtti.

Bayramin tüm Islam alemine ve insanliga hayirlar getirmesi dileginde bulunan Tasar, sunlari kaydetti:

"Bayramlar, yüreklerde kurulan gönül köprüleri ile uzagi yakin eden, dostlugu, barisi, huzuru, gelecegi, soframizi, mutlulugumuzu, hüznümüzü, yalnizligimizi paylastigimiz, birlik ve beraberligimizi artiran, kardesligimizin en sicak haliyle hissedilmesini saglayan mübarek ve mukaddes günlerdir. Kurban Bayrami, rahmet ve sefkat dolu günlerin en degerlilerindendir. Özellikle bu günlerde bir sicak tebessümünüzle içlerini isitabileceginiz ve hayir dualarina her zaman muhtaç oldugumuz anne ve babamizi, aile büyüklerimizi, akraba ve komsularimizi ziyaret etmeli, çocuklari sevindirmeliyiz. Hastalarimizi, huzurevindeki yaslilarimizi, öksüz ve yetim kardeslerimizi unutmamaliyiz. Gönül cografyamizdan gelerek misafirimiz olan Müslüman kardeslerimizi, özellikle bayramlara buruk giren sehitlerimizin yadigarlarini, kahraman gazilerimizi bu günlerde unutmamaliyiz. Bayramlar, ayni zamanda komsuluk iliskilerini gelistirerek toplumsal hayatimizi canlandirmaktadir."

Ülke, millet ve tüm Islam alemini sevgi, saygi ve kardeslik bagiyla kusatan bayramlarin, milleti güçlü sekilde milli ve manevi degerler etrafinda bulusturdugunu vurgulayan Tasar, bu nedenle bayramlarin bir vesile unsuru kabul edilerek, kirginlik ve darginliklarin bir kenara birakilmasi, yardimlasma ve dayanisma duygularinin ön planda tutulmasi gerektigini aktardi.

Millet ve ülke olarak son dönemlerde içerden ve disardan çok sayida ihanete maruz kaldiklarini belirten Tasar, "Ayrica bütün dünyayi etkileyen virüsle basarili sekilde mücadele ettik. Hamdolsun Türkiye olarak Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde bu süreci çok iyi yönettik. Bütün sorunlari basariyla atlattik. Ancak virüs tehdidi tam anlamiyla bitmis degil. Bir arada olabilme, uzun bir aradan sonra bayramlasmanin tadini alabilme firsati bulmusken tekrar birbirimize hasret oldugumuz günlere dönmemek adina Saglik Bakanimizin uyarilarini dikkate almanizi özellikle istirham ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA