11 Bin Çiçek Fidesi, 3 Bin Kisiye Kavurma Dagitildi

Zonguldak’in Eregli ilçe Belediyesi tarafindan sehir mezarliginda Kurban Bayrami arifesinde geleneksel olarak Mevlid-i Serif okutuldu. Belediye Baskani Halil Posbiyik’in talimatiyla kabir ziyaretinde bulunan halka 11 bin çiçek fidesi ve 3 bin kisiye kavurma dagitildi.

11 Bin Çiçek Fidesi, 3 Bin Kisiye Kavurma Dagitildi
Dini bayramlar arifesinde Kdz. Eregli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdigi sehir mezarligi mevlid programi, bu yil Kurban Bayrami öncesinde pandemi yasaklarinin kalkmasiyla asri mezarlikta yogun katilimla yapildi.

Sehir mezarligindaki programa Ilçe Kaymakami Ismail Çorumluoglu, Belediye Baskani Halil Posbiyik, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazli Erdogan, AK Parti Ilçe Baskani Saffet Bozkurt, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri ile vatandaslar katildi.

Ilçe Müftülügü ve Belediye Din Görevlileri mevlid-i serif okudu, Mezarliklar Müdürü Dr. Metin Avci tarafindan dua yapildi.

Posbiyik: “Ölüsüne saygisi olmayanin dirisine saygisi olmaz”

Belediye Baskani Halil Posbiyik, yaptigi konusmada halkin Kurban Bayrami’ni kutladi. Posbiyik sunlari söyledi:

“Ölüsüne saygisi olmayanin dirisine saygisi olmaz düsturuyla 1994 yilindan itibaren Ramazan ve Kurban Bayrami arifelerinde mezarliklari hazir hale getirip belediye ve müftülük hocalarimizla dua ediyoruz. Yagmur yagdi, kar yagdi, kis oldu ama bu geleneklerimizi birakmadik. Pandemide evden çikamadiniz ama burada hocalarimizla, protokolümüzle dualarimizi yaptik. Mezarlarin bakimini yaptik ve çiçekler ektik. Belediye SBD TV ile sizlerin evlerinize girdik. Çünkü ölüsüne saygisi olmayanin dirisine saygisi olmaz. 20 yil önce Belen’den 100 dönüm yer aldik, büyük mezarlik yapiyoruz. Kdz. Eregli’nin 200 yillik ihtiyacini karsilayacak. Milli Savunma Bakanligi’nin verdigi ölçülere göre bir de sehitlik yapiyoruz. Bu mübarek günde bizlerle oldugunuz için tesekkür ediyorum. Mezarlara dikmek için 11 bin fide dagitiyoruz. Pilav üstü kavurma ikram edecegiz. Kurban Bayramimiz simdiden hayirli ve ugurlu olsun. Ailenizle, çocuklarinizla birlikte sagliklar, mutluluklar diliyorum. Insallah pandemi olmadan önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramlarinda yeniden birlikte oluruz. Iyi bayramlar diliyorum.”

Çorumluoglu: Trafik kazalarina dikkat edelim

Kaymakam Ismail Çorumluoglu da yaptigi konusmada trafik kazalari ve pandemiye dikkat çekti. Çorumluoglu açiklamasinda;

“Hocalarimiza tesekkür ediyoruz. 30 yildir Kaymakamlik görevini yürütüyorum, güzel bir adeti Eregli’de görmekten ve yasatilmasindan son derece mutluyum. Simdiden sizlerin Eregli haklinin bayramini kutlarim. Bayram insanlarin yüzlerinin güldügü günlerdir. Bu süreçte bazi hatirlatma yapmakta da fayda var. Seyahat ederken, büyüklerinize, küçüklerinize giderken trafik kurallarina uyunuz. Tatil can kayiplari ile basladi.

Türkiye’nin çesitli noktalarinda can kayiplari var bunlara vesile olmayalim.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA