Meksika'da Ev Partisine Silahli Saldiri Açiklamasi 8 Ölü

Meksika’nin Zacatecas Eyaleti Panuco sehrinde düzenlenen ev partisine düzenlenen silahli saldiri sonucu 8 kisi hayatini kaybetti.

Meksika’nin Zacatecas Eyaleti Panuco sehrindeki Pozo de Gamboa Mahallesi’nde bir aile tarafindan dün aksam saatlerinde düzenlenen ev partisine silahli saldiri düzenlendi.

Görgü taniklari, parti müziginin bir anda silah sesleri ile kesildigini ve saldirinin saniyeler içinde sona erdigini aktardi. Saldiri sonucu 6’si erkek 2’si kadin toplamda 8 kisi hayatini kaybederken, resmi makamlar yapilan sorusturma hakkinda detaylari kamuoyuyla henüz paylasmadi.

Saldirinin bölge halkina misilleme oldugu düsünülüyor

Saldirinin, dün suç gruplarina ait bir hücre evine güvenlik güçleri tarafindan düzenlenen baskin ile iliskili oldugu düsünülüyor. Dün sehirde bulunan bir suç grubuna ait bir hücre evi vatandaslar tarafindan tespit edilerek ihbar edilmis, güvenlik güçleri eve baskin düzenlemisti. Baskinda süpheliler ile çatisma çikmis, bir eyalet polis memuru hayatini kaybetmisti. Bu nedenle saldiri, suç örgütünün sehir sakinlerinin ihbarlarina karsi bir misilleme ve tehdit olarak yorumlandi.

Zacatecas Eyaleti Kamu Güvenlik Bakani Arturo Lopez ise olaylar ile ilgili olarak, “Daha önceki çagrilarima kulak veren bu sehirden (Pnuco) çok fazla ihbar aldik, sehir halkinin bu cesaretini takdir ediyoruz, bu sehirdeki silahli suç örgütlerinin varligindan haberdariz ve onlarla mücadele etmeye devam edecegiz” dedi.

Zacatecas Eyaletinde bulunan Pnuco kartellerin sehirde tutunma gayreti içinde oldugu düsünülüyor.
Kaynak: İHA