Israil Polisinden Sam Kapisi'nda Filistinlilere Saldiri

Israil polisi, isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Eski Sehir bölgesinin Sam Kapisi'nda oturan Filistinli gençlere müdahale etti.

Filistinli gençler, fanatik Yahudilerin Israil polisi korumasinda sabah ve ögleden sonra Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemesinin ardindan Dogu Kudüs'te yasanan gerginlik sonrasi Sam Kapisi'nda toplandi.

Aksam saatlerine dogru Sam Kapisi'nda toplanan Filistinli gençler, zaman zaman tekbirler getirdi, marslar ve ezgiler söyledi.

Bir süre sonra Israil polisi ile Filistinli gençler arasinda arbede yasandi.

Israil polisi, Filistinli gençlere ses bombasi ve plastik mermiyle müdahale etti.

Bazi Filistinlileri darp eden polis, birkaç kisiyi de gözaltina aldi.

Halen Sam Kapisi'nda gerginlik devam ediyor.

- Mescid-i Aksa'da yasananlar

Sabah saatlerinden itibaren 1500'ü askin fanatik Yahudi, Israil polisi korumasinda, sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemisti.

Fanatik Yahudilerin baskinlarina karsi tepki gösteren Filistinliler ile Israil polisi arasinda Harem-i Serif'te olaylar yasandi. Plastik mermi ile göz yasartici gaz kullanan Israil polisi, çok sayida Filistinliyi gözaltina almisti.

Mescid-i Aksa'nin içinde bulundugu Eski Sehir bölgesinin tüm kapilarina bariyerler kuran Israil polisi, ayrica Harem-i Serif'e 40 yas alti Filistinlilerin girisine de izin vermemisti.

Kaynak: AA