Irak Basbakani El-Kazimi Açiklamasi 'Basbakanligi Kabul Etmeseydim Ülkede Bir Iç Savas Çikacakti'

Arap basinina Irak’taki gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulunan Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, “Basbakanligi kabul etmeseydim ülkede bir iç savas çikacakti” dedi.

Irak Basbakani El-Kazimi Açiklamasi 'Basbakanligi Kabul Etmeseydim Ülkede Bir Iç Savas Çikacakti'
Arap basinina Irak’taki gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulunan Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, genel seçimlerin ertelenmesini istemedigini belirterek, seçimlerin belirlenen tarihte yapilacagini vurguladi. Ülkedeki aktivistleri seçimlere katilmaya çagiran ve seçimlere katilim konusunda iyimser oldugunu söyleyen el-Kazimi, “Basbakanligi kabul etmeseydim ülkede bir iç savas çikacakti” ifadelerini kullandi. Sii lider Mukteda Sadr’in seçimleri boykot kararini degerlendiren el-Kazimi, “Sadr kararini anlayisla karsiliyorum ve bu karardan caymasini istiyorum. Ülkede reform yapilmasi için Irak halkini seçimlere katilamaya davet ediyoruz” dedi.

Ülkede aktivistlerin öldürülmesi konusuna deginen el-Kazimi, herkesin siyaset ve güvenlik uzmani Hisam el-Hasimi’nin katillerini bildigini ancak hepsinin kaçtigini belirterek, “Bazilari aktivistleri yakalama kararligimiz konusunda süphesi var, ancak bütün aktivist ve göstericilerin katillerini konusunu arastirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Irak’ta geçtigimiz aylarda 6 Haziran’da yapilmasi planlanan erken seçimler 10 Ekim’e ertelenmisti.
Kaynak: İHA