CHP, Mus'ta Kuran Kursu Ögrencisinin Süpheli Ölümünün Arastirilmasini Istedi

CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç ve milletvekili arkadaslari, kuran kurslarinda kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylari ve bu çocuklarin intihar ettigine iliskin iddialarin incelenmesi için Meclis arastirmasi açilmasini istedi.

Arastirma önergesinin gerekçesinde, Mus'ta 12 yasindaki M.H.Y. adli ögrencinin, kaldigi Kur'an kursunun tuvalet kapisinin koluna kemerle asili vaziyette bulundugu, M.H.Y'nin kaldirildigi Elazig'daki özel bir hastanede yasamini yitirdigi animsatildi.

M.H.Y'nin Diyarbakir'da yasayan ailesine olayin intihar olarak ifade edildigi belirtilen gerekçede, sunlar kaydedildi:

"Mus’ta yasanan bu intihar iddiasi ile ilgili savcilik sorusturmasi sürmektedir. Olayin gerçekte ne oldugunun mutlaka ortaya çikartilmasi, sorumlular varsa açiga çikartilmasi ve yargilanmasi hepimizin en büyük temennisidir ancak bu olayla ilgili dosyaya gizlilik karari getirilmesi, buna iliskin beklentilerimizi zayiflatmaktadir. Cemaat ve tarikat ögrenci yurtlari ile Kur'an kurslarinda kalan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylari ve bu çocuklarin intihar ettigine iliskin iddialarin incelenmesi ve bu olaylarin bir daha yasanmamasi adina alinacak önlemlerin belirlenmesi amaciyla Meclis arastirmasi açilmasini arz ederim."

Kaynak: AA