Bagcilar'da Kurban Bayrami Hazirliklari Tamamlandi

Bagcilar'da Kurban Bayrami'nin huzur ve güven içerisinde geçmesi için 850 personel sahada görev alacak, ayrica hijyen sartlarinin saglandigi 36 noktada kurban kesimi gerçeklestirilecek.

Bagcilar Belediyesi'nden yapilan açiklamaya göre, bayram boyunca çesitli müdürlüklerden 850 personel hizmet için görev basinda olacak. Böylece güvenlikten temizlige kadar her konuda en hizli sekilde vatandaslarin yardimina kosulacak.

Öte yandan belediye kontrolünde komisyonca belirtilen 36 adreste kurban kesim alani olusturuldu. Bu alanlarda güvenli kesimin ve hijyenik sartlarin saglanmasi için önlemler alindi.

Bu kapsamda belirlenen otopark, oto yikama alani ve noktalar disinda kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek. Zabita memurlari ve motorize tim, kaçak kurban kesiminin önüne geçmek ve meydana gelebilecek olumsuzluklari engellemek için görev yapacak.

32 çöp araci, 8 yikama tankeri ve 6 kamyonetle kurban kesim noktalarinda temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alinmasi çalismalari yürütülecek. Kurban atiklari da çöp konteynerlerinde toplanacak.

Bu arada bayram öncesi engelli, kimsesiz ve yasli vatandaslarin yasadigi 400 ev ile 100 cami ve mescit de temizlendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, ilçe sakinlerinin Kurban Bayrami'ni huzurlu geçirebilmeleri için mesai arkadaslariyla birlikte bayram boyunca görev basinda olacaklarini belirterek, vatandaslarin bayramini kutladi.

Bagcilar Belediyesi Çevre Kulübü de temiz bir bayram geçirilmesi için görevlilerin ulasamadigi binalarin bodrum katlarinin, apartman bosluklarinin ve arka bahçelerinin temizlenip dezenfekte edilmesini, kurban atiklarinin agzi kapali posetlerde belediyenin tahsis ettigi konteynerlere birakilmasini tavsiye etti.

Kaynak: AA