Siirt'te Husumetli Iki Aile Baristirildi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde aralarinda husumet bulunan iki aile baristirildi.

Ilçeye bagli Yesilkonak köyünde yasayan Turgut ve Egilmez aileleri fertleri arasinda bir hafta önce bir kisinin yaralanmasiyla sonuçlanan kavga husumete dönüstü.

Aileler arasindaki husumet Kurtalan Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin'in girisimleri ile sona erdi.

Husumetin sona ermesi nedeniyle köydeki taziye evinde "baris töreni" yapildi.

Kur'an-i Kerim okunan törende konusan Kaymakam Aydin, barisa vesile olan herkese tesekkür etti.

- "Gelecege husumet birakanlar hayirli bir is yapmis olmaz"

Toplumun gelecege husumet birakmamasi gerektigini ifade eden Aydin, yillardir bir arada yasandigini, kardeslik bagi bulundugunu belirtti.

"Ne kadar kötü olaylar yasanmissa olursa olsun artik her seyi unutarak yeni bir sayfa açalim. Piril piril gençlerimiz var. Gelecege hiçbir sekilde husumet birakamayiz. Gelecege husumet birakanlar hayirli bir is yapmis olmaz. Gelecege çocuklarimiza, kardeslerimize huzur birakanlar hayirli bir is yapar." diyen Aydin, yaptiklari görüsmeler sonucu ailelerin de büyüklük göstererek barismayi kabul ettigini aktardi.

Aydin, "Insallah bundan sonra da huzurla birlik ve beraberlik içinde yasamayi Allah bize nasip etsin. Allah'a hamdolsun baristirdigimiz ailelerin barisi bozulmadi. Çözemeyecegimiz hiçbir sorun yok. Gelecege, çocuklarimiza huzur birakmak en hayirlisi." dedi.

Ilçe Müftüsü Abdullah Erdem’in okudugu duanin ardindan, iki aile fertleri Kur'an-i Kerim'in altindan geçerek, baris yemini etti.

Daha sonra davetlilere tatli ikram edildi.

Törene, Kayabaglar Belediye Baskani Salim Seven, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Cafer Çetin, AK Parti Il Genel Meclisi üyeleri Faysal Ceylan ve Cahit Sevgili ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA