Mardin'de Belediye Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi'ne Yönelik Iddialarla Ilgili Açiklama Yapti

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi'ne yönelik bazi sosyal medya hesaplarinda yer alan, "hayvanlara iyi bakilmadigi" yönündeki iddialara iliskin açiklama yapti.



Büyüksehir belediyesinden yapilan açiklamada, Saglik Isleri Daire Baskanligina bagli ekiplerin kapsamli incelemeler ve arastirmalari sonucu söz konusu paylasimlarda yer alan görsellerin Mardin Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezine ait olmadiginin belirlendigi bildirildi.

Sokak hayvanlari konusunda Türkiye'de örnek olan merkezin bünyesinde kurulan "Kisirlastirma ve Tedavi Amaçli Bakim Merkezi"nde 7 gün 24 saat 10 veteriner hekim ve 32 personelin tüm ilçelere hizmet verdigi ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Ayrica merkezimiz bünyesinde 10'u karantina padoku olmak üzere 93 padok, kedi evi, ahir ve 2 yogun bakim ünitesinde bütün canlarimizin bakim ve tedavilerine devam edilmektedir. Mardin Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezimizde görev yapan bütün personellerimiz hayvan dostu olmakla beraber can dostlarimizin bakim ile tedavileri için her türlü fedakarligi ve hassasiyeti gösterdikleri hususu kamuoyuna saygiyla duyurulur."

Kaynak: AA