Kars'ta 15 Temmuz Sehitleri Mesaleli Yürüyüsle Anildi

Kars'in Sarikamis ilçesinde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsaminda mesaleli yürüyüs düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Meydani'nda düzenlenen sehitleri anma programi, Istiklal Marsi ve Kur'an-i Kerim okunmasiyla basladi.

Kaymakamlik, Belediye, Milli Egitim ile Gençlik Spor Ilçe Müdürlügü organizesinde mesaleli yürüyüs yapildi.

Yüzlerce kisinin katildigi yürüyüste dev Türk bayragi açan kalabalik, ilçe merkezinde "Sehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlari atip tekbir getirerek yürüdü.

Kaymakam Recep Kosal, yürüyüsün ardindan yaptigi konusmada, sehitleri saygi ve minnetle andiklarini belirterek, "Sarikamis’ta 106 yil önce vatani ugruna bu topraklari düsmana birakmamak için binlerce vatan evladimiz sehit oldu, o sehitlerimizle birlikte yasiyoruz. Bes yil önce de kahraman milletimiz bu topraklari gelecek nesillere vatan olarak birakmak için vatanini düsmana, düsmanin masalarina teslim etmemek için gögsünü silahlara, tanklara tüfeklere siper etti." diye konustu.

Sarikamis Belediye Baskani Harun Hayali ise sehitleri rahmetle andiklarini ifade ederek, "15 Temmuz Türk milletinin 21.yüzyilda yazmis oldugu hiçbir baskinin, zulmün himayenin kabul edilemeyecegini nisanesidir. Bütün dünyaya millet olmanin ne demek oldugunu ögrettigimiz bu destan vatani bu darbecilere birakmayarak bir milletin kitaplara sigmayacak demokrasi zaferidir." dedi.

Programa, 9. Komando Tugay Komutani Vekili Topçu Albay Haluk Albayrak, Ilçe Emniyet Müdürü Ender Sakarya, sivil toplum kurulusu ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA