Japonya'da FETÖ'ye Ait Okulun Önünde Terör Örgütü Protestosu

Japonya'nin Nagoya kentindeki Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait Enishi International School (EIS) önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Türk Japon Kültür Ticari Yardimlasma Dayanisma Dernegi gönüllüleri ile Türk sivil toplumunun Nagoya'daki temsilcileri, FETÖ'nün kuruluslarindan EIS'nin önünde terör örgütünü protesto etti.

Ellerinde Türk ve Japon bayraklari tasiyan grup kent merkezinden polis kontrolünde, okulun bulundugu Nishi semtindeki EIS yerleskesinin önüne yürüdü.

Okulun kapisinin önüne tekbir sesleriyle siyah çelenk birakan grup, yerleske karsisindaki parkta sehitler anisina saygi durusunda bulundu.

Grup adina konusma yapan dernek baskani Adem Gündogdu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe tesebbüsünü kinadi ve darbe tesebbüsünün 5'inci yilinda sehitleri rahmetle, gazileri minnetle andi.

Hem Japonya'da hem küresel düzeyde FETÖ'nün etkisini sürdürmeyi planladigini aktaran Gündogdu, konuslandigi her ülke için örgütün tehdit olusturdugunu kaydetti.

Cadde boyunca grupla birlikte hareket halindeki kamyonetin bir cephesine Türk bayragi ile diger cephesine "15 Temmuz'u asla unutma" pankarti asildi.

Kaynak: AA