Hisarcik'ta 15 Temmuz Sehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Kütahya’nin Hisarcik ilçesinde 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Hisarcik'ta 15 Temmuz Sehitleri Anma Günü Etkinlikleri
Ilçede yapilan gündüz etkinliklerinde, Çarsi Camiinde ögle namazini müteakip sehitler için mevlit okundu ve Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol tarafindan okunan Hatmi Seriflerin duasi yapildi.

Protokol üyeleri tarafindan ilçe merkezi ve köylerdeki sehit mezarlari ziyaret edildi. Belediye tarafindan vatandaslara gün boyu lokma ikrami yapildi.

Aksam saatlerindeki program Cumhuriyet Meydaninda saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Törende yaptigi konusmada 15 Temmuz’un, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaslarin direnisi, hukuk devletinin hak ve özgürlüklerin, milli iradenin ve demokrasinin zaferi oldugunu söyleyen Belediye Baskani Fatih Çaliskan,” 15 Temmuz milletimizin, ülkemizin gelecegine ve kendi karar verme yetkisine sahip çiktiginin en önemli göstergesidir. Bu aziz millet çok darbe gördü. Basbakanini idam sehpasinda kaybetti. Bundan önceki darbeleri yapanlar 5-10 kisiydi, 15 temmuz 2016’ da ise binlerce asker, yüzlerce uçak, helikopter ve zirhli araçlarla darbeye kalkistilar. Cumhurbaskanligi Külliyesi, TBMM, Özel Harekat Daire Baskanligi, MIT, Genelkurmay Baskanligi ve binlerce vatandasin üzerine ates yagdirmak suretiyle Türkiye’yi bölmeye ve isgal etmeye çalistilar. Lakin Peygamber duasina mazhar olmus büyük milletimiz sela’lari susturan darbelerden, darbeleri susturan sela’larla medeniyet tarihine adini altin harflerle yazdirmistir. FETÖ önce yargi ve polis içindeki mensuplariyla, ardindan da kahraman Türk silahli kuvvetleri içinde kümelesmis üniformali teröristleriyle ülkeye sürekli kastettikleri için FETÖ ile mücadele yurt içinde yurt disinda kararlilikla yürütülüyor. Baskomutanimiz, Cumhurbaskanimiz, dünya lideri Recep Tayyip Erdogan’in milleti darbeye karsi sehir meydanlarina, hava alanlarina çagrisiyla 81 milyon büyük Türk milleti kadiniyla, erkegiyle, genciyle, yaslisiyla, her kesimden ve her mesrepten insaniyla, bir ve beraber olarak FETÖ terör örgütünün 50 yillik ihanet ve isgal girisimini yüce Allah’in izni ve yardimiyla 24 saatte yerle yeksan etmistir” diye konustu.

Daha sonra söz alan Kaymakam Bugra Karadag,” 15 Temmuz 2016 gecesi kendisinin devlet oldugunu zanneden birtakim güç odaklari, Türk devletini hizaya çekmeye, ayar vermeye kalkmisti. Söz konusu güç odaklarini yanilgiya düsüren en önemli nokta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahiplerinden bihaber oluslari idi. Devletin sahibinin kim olduklarini bilmemeleri, ayni zamanda devletin sahibini tanimalarina da engel olmustu. Bilmedikleri ve tanimadiklari ise Türk milletinin ta kendisi idi. Türk milletinin gücüyle, okyanus ötesi gücü kiyaslama cesaretini kendilerinde buldular. Allah’tan dilegim odur ki! Türk milleti tekrar bu tür alçakça girisimlere maruz kalmasin ve bu girisimlere yeltenme, ihtimali olanlara karsi gözleri hep açik olsun” dedi.

Daha sonra ögrenciler tarafindan siirler okundu. Düzenlenen kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere çesitli hediyeler verildi.

Kur’an tilaveti ve Ilçe Müftüsü Sebahattin Akyol’un yaptigi duanin ardindan program mehter takiminin gösterisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA