Adana'da 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Hain darbe girisimin 5. yil dönümünde Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi.

Adana'da 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti Tutuldu
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda aksam saatlerinde Ugur Mumcu Meydan’inda demokrasi nöbeti tutulmaya baslandi. Milli Iradeye Saygi Platformu’nun katkilariyla düzenlenen etkinlikte meydan içerisine yerlestirilen dev sahnede 15 Temmuz’un yil dönümü nedeniyle kisa film gösterimi yapildi. Film gösterimin arindan 15 Temmuz sehitleri için Kur’an-i Kerim okundu.

Adana Valisi Süleyman Elban, “5 yil önce aslinda siradan bir gün olarak baslayan 15 Temmuz aksam kapkara güne ve çok uzun bir geceye dönüstü. Tarihte görülmedik ihanetle karsi karsiya kaldik. Bu ihaneti liderinin talimatiyla isaretiyle bu millet ferasetiyle inanciyla ve vatan sevgisiyle hem fark etti hem de bastirdi. Çiplak elleriyle, tanklari, F-16’lari, silahlari bastirarak darbeyi bertaraf etmesinde bu kisa sürede dünyada esi benzeri olmayacak sekilde. Millet ferasetiyle kisa süre içerisinde inanciyla bu travmayi çabucak atlatti. 5 yil içerisinde yapilmayacak seyleri yapildi. Yollar, köprüler, otobanlar, IHA’lar, sondajlar, Suriye’deki, Libya’daki ve Karabag’daki operasyonlar hepsi kisa sürede bu millet beraber olunca basarildi. Tek ödün vermedigimiz sey pandemi kurallari. Pandemi kurallarini dikkat ederek milletimizin artik tekrardan bu coskuyla bulusmasini istedik” diye konustu.

Milli Iradeye Saygi Platformu Baskani ve Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, "Allah’a hamdolsun, 5 yil önce yine bu meydanda biz Adana’nin tüm sivil toplum örgütleri ve vatandaslarimizla beraber burada büyük kitleler halinde sabaha kadar nöbet tuttuk. Bu vatani asla ve asla bölemezler parçalayamazlar. Bu millet aziz millet gururlu millet Allah’in izniyle bu memlekette kimseye bu memleketi parçalatmaz. Bu hainleri de emellerine ulastirmaz” ifadelerini kullandi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Baskani Bekir Sütçü ise sunlari söyledi:

“Bu memleketimizin güçlü olmasi lazim, güçlü olmasi içinde bu durumlara düsmemiz için çalismamiz lazim. Her zaman için vatanimiza milletimize devletimize bayragimiza sahip çikmamiz lazim. Sehitlerimizi unutmamamiz lazim.”

Milli Iradeye Saygi Platformu Baskan Yardimcisi ve Adana Kamu Müteahhitleri Baskani Mustafa Karslioglu, "Bildiginiz üzere hain FETÖ örgütü kendi milletinin bagrinda yetismis güya asker kiligina girmis serefsiz yetistirmisler. Bunlar kendi halklarina hiç acimadan tank namlularini bu ülkenin vatandaslarina acimasizca seferber etmisler. Çok sükür ki vatandasimizin buna en hizli sekilde cevap verip darbe girisimini önlemistir. Artik bakiyorsunuz ki gençlerimizi bile tanklarinin önüne geçmis. Hayatinda darbe yasamamis gençlerimiz dahil darbeye karsi gelmenin ne kadar önemli oldugunun farkina varmis. Ülkemizde darbeler dönemi bitmistir, bundan sonra huzur ve sükûnet içinde yasayacagiz insallah” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 81 ilde düzenlenen ’15 Temmuz Sehitleri Sancak’ kosusu Merkez Parkta baslayip, demokrasi nöbetinin tutuldugu Ugur Mumcu Meydaninda son buldu.

Sporcu Ökkes Yigit, kosunun ardindan varis noktasi olan nöbet alaninda tasidigi sancagi Adana Valisi Süleyman Elban’a teslim etti. Tüm Türkiye’de oldugu gibi Adana’da tüm camilerden sala okundu.
Kaynak: İHA