Vali Demirtas, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, ’15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsaminda sehit yakinlari ve gaziler onuruna verilen aksam yemeginde sehit yakinlari, gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

Vali Demirtas, Sehit Yakinlari Ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Mardin Valiligi himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan ’15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsaminda sehit aileleri ile gaziler ve aileleri onuruna yemek verildi.

Özel bir otelde düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtas’in yani sira Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Halil Sen, Cumhuriyet Bassavcisi V. Enes Kürkçü, Adli Yargi Adalet Komisyonu Baskani Önder Kürsat Mutlu, Vali Yardimcilari Emre Öztürk, Recep Aydin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Ibrahim Özcosar, bazi kamu kurum ve kuruluslarin müdürleri, sehit aileleri ve gazilerle ilgili faaliyet yürüten dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz sehit yakinlari, gazi ile aileleri katildi.

Vali Demirtas, yemek öncesi masalari gezerek tek tek sehit ve gazi ailelerini selamladi. Sehit yakinlari, gaziler ve ailelerinin onuruna verilen aksam yemegi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Sehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan seref duydugunu belirten Vali Demirtas, “15 Temmuz hain darbe girisiminin besinci yildönümünü, milletimize yakisan vakarla, hep birlikte idrak ediyoruz. O nedenle bu anlamli günün arifesinde, aziz sehitlerimizin bizlere emaneti olan sehit yakinlarimizla ayni sofrayi paylasmak, gözlerini kirpmadan vatan ugrunda çarpisip gazi olan kardeslerimizle birlikte olmak, bizler için sereflerin en büyügüdür. Bu vesile ile basta 15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere, tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gece sehadeti göze alip hainlere karsi mücadele veren gazilerimize de minnet duygularimi ifade ediyorum. Sehitlerimizin ve gazilerimizin disinda, ellerine bayraklarini alarak yollara çikan, meydanlari dolduran, milyonlarca vatan sevdalisina da sükranlarimi sunuyorum” dedi.



“15 Temmuz’un karanligi bogdu ve aydinlik bir sabahi dogurdu”

Asker kiyafetine bürünmüs, emirlerini teröristlerden alan hainlerin, milletin ve devletin imkânlari ile temin ettikleri silahlari, uçaklari, tanklari millete karsi kullanmaktan çekinmediklerini ifade eden Vali Demirtas, “15 Temmuz gecesi, millet olarak tarihimizin en uzun ve en karanlik gecelerinden birini yasadik. O gece, milletimizi terör örgütleri ile hizaya çekmek isteyenler, bizden gözüküp içimizde besleyip büyüttükleri münafiklarla, bizi yok etmek istediler. Lakin hesap etmedikleri husus, vatan sevdalilarinin sel gibi cosan imanlariydi. Ve o imanin önünde Allah’in izniyle, hiçbir hainin durmasinin imkâni yoktu. O gün aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yigitlikleri, gözlerini budaktan esirgememeleri sayesinde hain darbe girisimi basariya ulasamadi. Çanakkale’ye es bu iman, milletimizin kahramanligi, cesareti ve feraseti ile 15 Temmuz’un karanligini bogdu ve aydinlik bir sabahi dogurdu. Bu sayede ülkemiz tarihinde ilk kez bu çapta bir darbe girisimi, bizzat milletimiz tarafindan engellendi. Bu açidan degerlendirdigimizde, milletimizin demokrasiye, milli iradeye, hukukun üstünlügüne, istiklal ve istikbaline bagliligi, cani pahasina tüm dünyaya bir kez daha gösterilmistir. Nihayetinde 15 Temmuz’da ellerini ovusturarak ülkemizin sikintiya düsmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenlere firsat verilmemis; küresel güçler ve yerli isbirlikçileri hayal kirikligina ugratilmistir” ifadelerini kullandi.

“Kapilarimiz 7 gün, 24 saat açiktir”

Kapilarinin 7 gün 24 saat herekse açik oldugunu kaydeden Vali Demirtas, “Bilinmelidir ki 15 Temmuz darbe girisimi milletimize yönelik ilk saldiri degildir, son saldiri da olmayacaktir. FETÖ, PKK, DEAS ve YPG gibi terör örgütlerini piyon olarak kullananlarin asirlik kuyruk acilarinin farkindayiz. O nedenle basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere hükümetimiz ve bizler, terörün ve terör örgütlerinin tümüyle mücadelemizi sonuna kadar sürdürecegiz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde hükümetimiz tarafindan sehit ailelerimizin ve gazilerimizin acilarini daha da hafifletecek, yasamlarini daha da kolaylastiracak çalismalara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bizler de Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakindan takip ediyoruz. Kendinizi yalniz hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edecegiz. Kardeslerim, biliniz ki kapimiz 7 gün, 24 saat sizlerin derdine derman olmak, sikintilariniza çözüm üretmek, sevinçlerinizi paylasmak için açiktir. Bu topraklari bizlere vatan yapanlara, onlarin yakinlarina, kahraman gazilerimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Basta 15 Temmuz Sehitlerimiz olmak üzere, tüm sehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Program, Il Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafindan yapilan duanin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA