Vaka Sayisi En Çok Azalan Illerden Çorum'da 442 Bin Doz Asi Uygulandi

Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci: 'Vatandaslarimiza dagda, tarlasinda, pazar yerinde, meydanlarda, alisveris merkezlerinde asi olmak imkani sunduk. Bu sayede toplam 442 bin 509 birinci, ikinci ve üçüncü doz asi uyguladik. Asilanan kisi sayisi arttikça vaka sayilarimiz da düsüyor'

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin son bir haftada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayisi en fazla azalan iller arasinda gösterdigi Çorum'da 442 bin 509 doz asi uygulandigi ögrenildi.

Bakan Koca'nin açikladigi 81 il için 7 günlük her 100 bin kiside Kovid-19 vaka sayisi verilerine göre Çorum, Kars, Isparta, Kütahya ve Erzurum, vaka sayilarinin en fazla düstügü iller oldu.

Çorum'da geçen hafta her 100 bin kiside 60,93 olan vaka sayisi ise bu hafta 37,73'ye geriledi.

Il Saglik Müdürü Ömer Sobaci, AA muhabirine, vaka düsme hizinda Çorum'un siralamaya girmesinin memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Vaka sayilarindaki düsüsün kentteki asilama çalismalariyla paralellik gösterdigine isaret eden Sobaci, "Ilimizde asi hizmetini vatandaslarimizin ayagina götürdük. Vatandaslarimiza dagda, tarlasinda, pazar yerinde, meydanlarda, alisveris merkezlerinde asi olmak imkani sunduk. Bu sayede toplam 442 bin 509 birinci, ikinci ve üçüncü doz asi uyguladik. Asilanan kisi sayisi arttikça vaka sayilarimiz da düsüyor." dedi.

Çorum'da asi tedarikinde sorun yasanmadigini, sirasi gelen her vatandasin istedigi yerde asi olabilecegini vurgulayan Sobaci, vaka sayisinin daha da düsmesi için herkesin mutlaka asi yaptirmasi gerektigini dile getirdi.

Vaka sayilarindaki düsüsün ölüm ve entübe sayilarina da yansidigini aktaran Sobaci, "Su anda hastanelerimizin yogun bakim servislerinde Kovid-19 tedavisi gören az sayida hastamiz var. Entübe hastamiz hiç yok. Ilimizde son 10 gündür Kovid-19'a bagli hiç ölüm gerçeklesmemisti, dün maalesef iki vatandasimizi kaybettik. Vatandaslarimizin gayretiyle sayilari daha da asagi çekebiliriz." diye konustu.

- "Uzaktan bayramlasma" önerisi

Sobaci, yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla vatandaslari kalabalik ortamlardan uzak durmalari konusunda uyararak, sunlari kaydetti:

"Ilimizde vaka sayisindaki düsüsü sürdürmek için Kurban Bayrami'nda da ayni sekilde dikkatli davranmaliyiz. Gerekirse uzaktan bayramlasarak, kalabalik ortamlara girmeden bayramimizi bayram edelim. Toplum olarak hep birlikte dikkatli davrandigimiz sürece virüsten uzak kalabiliriz. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uyarak Kurban Bayrami'ni agiz tadiyla geçirmek bizim elimizde."

Kaynak: AA