TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Sehitlerin Üzerine Siyaset Degil, Ancak Gelecek Insa Edilir'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, ‘Ben Ömer’ belgeselinin galasinda yaptigi konusmada, “Ömer Halisdemir basta olmak üzere 15 Temmuz sehitlerini anmak üzere söylenecek sözler, o hain darbe girisiminin niteligini ortaya koyan tespitler siyaset degildir. Sehitlerin üzerine siyaset degil, ancak gelecek insa edilir” dedi.

TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Sehitlerin Üzerine Siyaset Degil, Ancak Gelecek Insa Edilir'
TBMM Baskani Mustafa Sentop, 15 Temmuz sehidi Ömer Halisdemir’i anlatan ‘Ben Ömer’ isimli belgeselin Atlas Sinemasindaki galasina katildi.

Programa TBMM Baskani Sentop’un yani sira Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Ömer Halisdemir’in ailesi ve çok sayida davetli katildi.

‘Ben Ömer’ isimli belgeselinin galasinda konusan TBMM Baskani Mustafa Sentop, “Türkiye’ye yönelik suikastlarin en tehlikelilerinden birisi olan 15 Temmuz darbe girisiminin 5. yildönümünde bu belgesel ve belgeselin direnisimizin yogun yasandigi Istanbul’umuzda gösterime girmesi çok kiymetlidir, çok manidardir. Bundan 5 yil evvel 15 Temmuz gecesi baslayan ve ertesi gün ögleye kadar devam eden darbe girisimini hep birlikte yasadik. O sicak gecede millete ait teçhizatla sokaga çikan hainlerin büyük suikastina ve ona karsi vatani koruyan asil milletimizin cesaretine hep birlikte sahit olduk. Türkiye’nin ve milletimizin gelecegini gasp etmek isteyenlere direnen 251 vatan evladinin sehadete eristigini ve 2 bine askin kardesimizin gazi oldugunu hep birlikte gördük. Bu gün burada gösterime giren belgesel o geceye dair sahitliklerin önemli ve kiymetli bir parçasidir” dedi.



“O serefli üniformayi giymeyi esasen kimin hak ettigini gösteren o tarihi ana vurulmus bir mühürdür”

“15 Temmuz darbe girisimi ne kadar alçaksa o darbeyi durdurmak için harekete geçen milli suur ve direniste en az o kadar yüce ve örnek teskil edecek düzeyde parlaktir” diyerek konusmasini sürdüren Sentop, “O gece yasanan ihanete ibretle, o ihaneti bosa çikaran cesareti giptayla anmak sehitlerimize ve gazilerimize sükranlarimizi sunmak vatanperverligin sartlarindan birisidir. Üstelik sunu iftiharla tespit etmeye mecburuz ki milletimiz Ömer Halisdemir’i çok sevmis ve bir kahraman olarak gönlüne ve zihnine naksetmistir. Bu öyle bir benimseyistir ki bu gün Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde beldesinde hiç ummadiginiz bir yerde karsiniza onun bir resmi çikabilmektedir. Adini ondan alan çocuklar vardir, bu milletin teveccühünü muhabbetini gösteren büyük bir asaliyettir. Bu benimseyisin bir sebebi süphesiz ki, Sehit Ömer Halisdemir’in o gece gösterdigi cesaret ve serdengeçtiliktir. Fakat diger önemli sebepse milletimizin o gece benzer bir tavri takinmaya hazir olarak meydanlara çikarak ihanete geçit vermemesidir. Milletimiz Ömer Halisdemir’de kendisinde var olan vatan için her türlü fedakarliga hazir olma halini görmüstür. Ömer Halisdemir o gece Türkiye’nin bütün sehirlerinde meydanlari, yollari coskuyla ve karsi bulunmasi imkansiz bir insan seli olarak dolduran milyonlar gibi bu memleketin asil sahibinin kim oldugunu ve o serefli üniformayi giymeyi esasen kimin hak ettigini gösteren o tarihi ana vurulmus bir mühürdür. O gece Ömer Halisdemir’in yere yiktigi, sadece iktidar hirsi yüzüne ruhunu düsmana satmis bir isbirlikçi degil, ayni zamanda Türkiye’ye ve aziz milletimize karsi kurulmus bütün tuzaklardir. Esas itibariyle Ömer Halisdemir’de milletimizin gördügü, yüzlerce yillik bir fedakarlik ve kahramanlik geleneginin bir tezahürüdür. Malazgirt Ovasinda sultan Alparslan’in beyaz elbisesi içinde kararlilik nisanesi olarak atinin kuyrugunu bizzat baglamasi, Istanbul’un surlarina tirmanan Ulubatli Hasan’in yigitligi, Çanakkale’de ölüme korkusuzca yürüyen o askerin imani, yüz yil önce isgale direnen Mehmetçigin azmi, terörle mücadelede yönünü kizil elmaya çeviren kahramanlarimiz, adeta Ömer Halisdemir’le ihanete geçit vermeyen bir heybete dönüsmüstür” seklinde konustu.



“Sehitlerin üzerine siyaset degil, ancak gelecek insa edilir“

Hain darbe girisiminin niteligini ortaya koyan tespitlerin siyaset olmadigini söyleyen Sentop, “Ömer Halisdemir siyasi bir hesaplasmada hayatini kaybetmis bir kurban degildir. Memlekete ve millete kurulmus bir tuzagi bosa çikarmak için hayatini ortaya koymus, hain bir tesebbüsün basarisiz kilinmasinda büyük rol oynamis, iftihar edilecek bir sehittir. Bu yüzden Ömer Halisdemir basta olmak üzere 15 Temmuz sehitlerini anmak üzere söylenecek sözler, o hain darbe girisiminin niteligini ortaya koyan tespitler siyaset degildir. Sunu da her zaman hatirda tutmaliyiz, Sehitlerin üzerine siyaset degil, ancak gelecek insa edilir” dedi.



“15 Temmuz darbe girisimi bu milletin tarihinde tesadüf ettigi en hain yikim çabalarindan birisidir”

“Darbe girisimini hafif göstermek isteyenlerin gafiller ya da düsmanlardir” diyen TBMM Baskani Sentop, “15 Temmuz darbe girisimi bu milletin tarihinde tesadüf ettigi en hain yikim çabalarindan birisidir. Bu ihanet hareketine karsi milletimizin verdigi karsilik ise asaletine yakisir bir kahramanlik örnegidir. Bunlar tarihi hakikatlerdir. Bu hakikatleri tahrip etmeye, o gece sergilenen ihaneti hafif göstermeye ve milletimizin direnisini küçümsemeye çalisanlar ya gafillerdir, ya da milletimizin ve devletimizin düsmanlaridirlar. 15 Temmuz gecesi milletimiz sonunu düsünme geregi duymadan ve mesru Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’in davetiyle sokaklara çikmis. Gelecegini gasp etmek isteyenleri ait olduklari utanç çukuruna gömmüstür” ifadelerini kullandi.

“Ömer Halisdemir’in tabancasindan çikan o kivilcim alev olup ihanet çetelerini yakip kavurdu”

Galada konusma yapan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, ”Bu aksam öyle çok duygu yüklüyüz ki, öfkenin en yüksegini, gururun en büyügünü inancin en güçlüsünü yasiyoruz. 15 Temmuz’un en karanlik aninda kahramanimiz Ömer Halisdemir’in tabancasindan çikan o kivilcim alev olup vatanimizin dört bir yanindaki ihanet çetelerini yakip kavurdu. Ölecegini bile bile kendisine verilen son emri bir an bile tereddüt etmeden yerine getirdi. Çünkü kahraman Türk askerinin vücut bulmus bir timsaliydi. Bir bakiyoruz ki, yillar geçmis tarihler degismis, isimler degismis ama o kahramanlar hiç degismemis. Çanakkale’de yüzbasi Yusuf Kenan olmus, o kahramanlarin adi 15 Temmuz’da Astsubay Ömer Halisdemir ve o kahramanlar hepimizin kulaklarina fisildiyor, ‘Kursun geçirmez olan yüregim gidense sadece bedenim diyor’” diye konustu.

Kaynak: İHA