Kurban Kesim Yerlerine Siki Denetim

Yalova Altinova Kaymakamligi Kurban Kesim Yerleri Denetleme Komisyonu, ilçede kurban kesimi yapilacak alanlarda denetimlerde bulundu.

Kurban Kesim Yerlerine Siki Denetim
Altinova Kaymakamligi tarafindan kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde insan, hayvan ve çevre sagligi için ilçedeki özel kesim noktalarini denetledi.

Altinova Belediyesi Zabita Komiseri Ilker Gülbahar, Altinova Ilçe Müftülügünden Adem Gür, Altinova Toplum Saglik Merkezinden Yusuf Ziya Bilgin ile Altinova Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Zafer Sert’ten olusan Altinova Kaymakamligi Kurban Kesim Yerleri Denetleme Komisyonu, kurban kesim yerlerini denetledi. Ekipler, kurban kesim tesisindeki hayvanlarin sevk ve saglik kontrolü belgelerini de kontrol ettiler. Halkin sagligini korumak adina gerçeklestirilen denetimlerde, COVID-19 salgini ve alinmasi gereken tedbirler konusunda ilgililere uyarilar yapildi.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Altinova Belediyesi Zabita Komiseri Ilker Gülbahar, “Halk ve çevre sagligi hassasiyeti çerçevesinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanmasi için her bayram oldugu gibi bu bayram da kurban kesim yerleri denetlenmektedir. Kurban kesimi için uygun sartlar tasimayan kesim yerlerine izin verilmeyecektir. Vatandaslarimizin Kurban Bayramini huzurlu bir sekilde geçirebilmeleri için Zabita Amirligine bagli ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin basinda olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA