Güney Afrika'da Bir Anne Yagmacilarin Atese Verdigi Binadan Bebegini Atarak Kurtardi

Güney Afrika’da yagma ve siddet olaylari sirasinda atese verilen bir binada bebegi ile mahsur kalan anne, bebeginin hayatini yanan binanin disinda bekleyen vatandaslara atarak kurtardi.

Güney Afrika'da Bir Anne Yagmacilarin Atese Verdigi Binadan Bebegini Atarak Kurtardi


Güney Afrika’da eski Cumhurbaskani Jacob Zuma’nin 15 ay hapis cezasina çarptirilmasinin ardindan ülkenin birçok bölgesinde baslayan protestolar, 6. gününe Durban kentinde hiz kesmeden devam ediyor. Güney Afrika’nin Kwazu Natal eyaletinin Johannesburg ve Durban kentlerinde bir araya gelen yüzlerce öfkeli protestocu, kent sokaklarini alt üst ederek, çevredeki dükkan ve marketleri yagmaladi. Savas alanina dönen kentlerde yagmacilarin saldirilarina ugrayan alisveris merkezlerinde ve binalarda yanginlar çikti.

Durban’da bulunan bir binanin zemin katinda yer alan dükkanlarda yagmacilarin hedefi olurken, yagmanin ardindan bina atese verildi.

Atese verilen binanin 16’nci katinda bulunan Naledi Manyoni isimli anne dumanlari görünce 2 yasindaki bebegini de alarak hizla binadan çikma istedi. Yangin nedeni ile asansörlerin çalismamasi nedeni ile merdivenlerden inen anne, kalabalik nedeni ile zemin kata ulasamadi. Ikinci katta bulunan bir evin balkonunda binanin üzerine çikan anne, binanin disinda bulunanlarda bebegini kurtarmalari için yardim istedi. Çaresiz annenin yardim çigligina kayitsiz kalmayan vatandaslar, anne tarafindan binadan asagi atilan bebegi yakalayarak hayatini kurtardi.

Yasadigi anlari anlatan Manyoni, “Yapabilecegim tek sey tamamen yabancilara güvenmekti" ifadelerini kullanarak, "Tek düsünebildigim, bebegimin yasadigindan emin olmakti" dedi.



Öte yandan 6 gündür devam eden protestolarda suana kadar 72 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.

Kaynak: İHA