CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Baskent Spor Zirvesi'ne Katildi Açiklamasi

'Biz spor deyince genelde gençleri anlariz ama sporun yasi yoktur. Her yastan insanimiz spor yapmalidir'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Biz spor deyince genelde gençleri anlariz ama sporun yasi yoktur. Her yastan insanimiz spor yapmalidir." dedi.

Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediyesinin Gençlik Parki'nda düzenledigi Baskent Spor Zirvesi'ne katildi.

Büyüksehir Belediyesine bagli kulüplerin sporculari tarafindan gerçeklestirilen gösteriler sonrasi bir konusma yapan Kiliçdaroglu, Türkiye'nin bu sporcularla gurur duydugunu söyledi.

Gösterileri büyük bir gururla izledigini bildiren Kiliçdaroglu, "Evlatlarimiz var. Her alanda basari elde etmek için çalisiyorlar, emek harciyorlar. Acaba evlatlarimiza ne kadar sahip çikiyoruz? Onlarin spor yapmalari için ne kadar emek veriyoruz?" diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in bu konuda önemli bir adim attigini ve etkinligi düzenledigini belirten Kiliçdaroglu, Bakü'de düzenlenen 16. Aerobik Jimnastik Dünya Sampiyonasi'nda dünya sampiyonu olan Ayse Begüm Onbasi ile dereceye giren diger sporculari kutladi.

Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Dünya sampiyonlugu ne demek biliyor musun sevgili kizim? Dünya sampiyonlugu sadece senin sampiyon olman anlamina gelmiyor. Senin sampiyon olman ayni zamanda bizim sampiyon olmamiz, ayni zamanda bayragimizin göndere çekilmesi demektir. Bizler evlerimizde otururken, sizlerle gurur duymamiz demektir. Spor, böylesine ciddi bir güçtür aslinda. O nedenle bizim anayasamiz spora deger vermemizi öngörüyor. Eger sizler sporda büyük bir basari elde ederseniz, o basari ayni zamanda Türkiye'nin basarisi oluyor. Artik uluslar 'yumusak güç' dedigimiz kavrami gelistirdiler. Yumusak güç, yani Türkiye'nin sesinin bütün dünyada duyulmasini saglayan, bazen bir spordur, bazen bir romandir, bazen bir öyküdür, bazen bilimdir, tiyatrodur, dolayisiyla dünyanin her tarafina Türklerin adini duyurur, bizim adimizi duyurur, Türkiye Cumhuriyeti'nin adini duyurur, bayragimizi göndere çeker."

- "Bu ulusun gögsünün kabarmasina yol açtiniz"

Türk bayraginin göndere çekilmesi sirasinda ve Istiklal Marsi söylenirken herkesin gözlerinin doldugunu anlatan Kiliçdaroglu, "Çünkü biliriz ki o basari siradan bir basari degil, o basarinin arkasinda büyük bir güç, emek, alin teri vardir. O alin terini destekleyen aileniz vardir. Dolayisiyla siz ve aileniz gerçekten bu ulusun gögsünün kabarmasina yol açtiniz." dedi.

Sporun sadece bir gösteri anlamini tasimadigina deginen Kemal Kiliçdaroglu, sporun ayni zamanda gençlerin akilli ve stratejik düsünmesini sagladigini aktardi.

Antrenörleri de çalismalarindan ötürü kutlayan Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Bu tür çabalariniz, bu tür emekleriniz bizim için çok degerlidir. Sporun baska bir özelligi de beden ve ruh sagligi. Beden ve ruh sagligini saglamanin temel yolu spordur. Biz spor deyince genelde gençleri anlariz ama sporun yasi yoktur. Her yastan insanimiz spor yapmalidir. Bunun için de yesil alanlara ihtiyacimiz var Sayin Baskanim. Ankara beton ormanina dönüstü, yesil alanlara ihtiyacimiz var. Çubuk Baraji'ni açtiniz, baska alanlari da açtiniz, yeni alanlara ihtiyacimiz var. Bizim, gençlerin, her yastan insanin ihtiyaci var."

Alandakilerden çalismalarindan ötürü Mansur Yavas'i alkislamalarini isteyen Kiliçdaroglu, Yavas'a da tesekkürlerini iletti.

- "Ankara'nin dört bir yanini spor tesisleriyle donatmayi hedefliyoruz"

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Yavas da kentte herkesi sporla bulusturmak için çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Ankara'da 2 milyona yakin genç varken, faal sporcu sayisinin 50 bin civarinda oldugunu dile getiren Yavas, daha kat edecek çok mesafeleri oldugunu belirtti.

Mansur Yavas, "Buradan bir müjdeyi daha vermek istiyorum. 11 ilçemizde 8'i kapali, 20'si açik olmak üzere 28 spor alaninin ihalesini bu yil içinde tamamlayip, Ankara'nin dört bir yanini spor tesisleriyle donatmayi hedefliyoruz." diye konustu.

Baskent Spor Zirvesi, Selçuk Balci'nin kapanis konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA