(Özel) Yesilçam'in Ünlü Isminden Bayram Daveti

Yesilçam’in ünlü ismi Ahmet Mekin, 40 yili askindir yasadigi Balikesir’in Erdek ilçesinden sevenlerine seslendi. Usta oyuncu Mekin, "Burasi harika bir yer. Herkesi bayramda Erdek’e ve koylarina bekliyorum" dedi.

(Özel) Yesilçam'in Ünlü Isminden Bayram Daveti
Güney Marmara’nin incisi Erdek, Kurban Bayrami’na hazirlaniyor. Türkiye’nin iç denizine musallat olan müsilaj (deniz salyasi), turizmde sikintili günler geçiren Erdek’te nihayet etkisini kaybetti. Yaklasan Kurban Bayrami öncesi, kolay ulasimi nedeniyle büyüksehirlerde yasayan vatandaslar da sakin, huzurlu doga ve denizi ile iç içe olan Erdek ilçesini tercih ederken, bunaltici sicaklarin da etkisiyle denizde ve havuzlarda serinlemeye çalisiyorlar.

Yesilçam’in efsane oyuncusu Ahmet Mekin de 40 yili askin zamandir Erdek ilçesinde yasayan sakinlerden biri. Erdek’e olan sevgisi ile de taninan Ahmet Mekin, “43 yildir Erdek’in Ocaklar Mahallesi’nde oturuyorum. Ocaklar, Marmara Bölgesi’nin en güzel, en nadide yerlerinden biri. Havasiyla, suyuyla dagiyla, ormaniyla, deniziyle harika bir yer. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Burada her türlü imkan var. Spor yaparsiniz, denize girersiniz, ister kumsalda, ister dogada yürüyüs yaparsiniz. Burada her sey mükemmel, sizin tercihinize kalmis. Su an müsilaj nedeniyle bir badire atlattik ama bu bela gitti. Çok sükür kurtulduk. Simdi burada her gün denize giriyorum ve dakikalarca yüzüyorum. Buralari harika bir yer. Herkesi Erdek ve koylarina bekliyorum” dedi.

Erdek Belediye Baskani Burhan Karisik ise tatilcilere müsilaj müjdesi verdi. Baskan Karisik, bir süredir Marmara’yi etkisi altina alan müsilajin Erdek ve kiyilarini tamamen terk ettigini söyledi.

Baskan Karisik, “Geçtigimiz nisan ve mayis aylarinda tüm Marmara’yi etkisi altina alan müsilaj, maalesef hepimizi çok üzmüs ve denizde yasayan canlilarin yasami konusunda endise etmemize sebep olmustu. Tüm kamu kurum ve kuruluslarimizin birlikte hareket ederek çalismasi sonucunda haziran ayinin basindan itibaren müsilajin etkisi azalmis, temmuz ayi ile birlikte tamamen yok olmustur. Biz Erdek olarak piril piril berrak sularimiza kavusmus bulunmaktayiz. Yapilan arastirmalar sonucunda da deniz suyu analizlerimiz çok temiz çikmistir. Siz degerli halkimiz ve misafirlerimiz, gönül rahatligi ile altin sarisi kizgin kumlardan, piril piril serin sulara kosabilirsiniz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA